Echipa de campanie a lui Donald Trump

Echipa lui Donald Trump a anunţat marţi că va iniţia un proces în Michigan, solicitând ca rezultatele alegerilor prezidenţiale din acest stat să nu fie certificate până nu se poate verifica dacă voturile au fost exprimate legal, relateaza miercuri Reuters.

Acesta este cel mai recent dintr-un şir de procese intentate de echipa de campanie a republicanului Donald Trump într-un efort de a menţine vie speranţa obţinerii unui al doilea mandat pentru preşedintele Donald Trump, după ce sâmbătă fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden a devenit preşedinte ales. Experţii juridici consideră însă că aceste litigii au şanse slabe să schimbe rezultatul alegerilor.

Echipa lui Donald Trump încearcă să blocheze validarea rezultatelor din Michigan

`Vrem să ne asigurăm că nicio numărătoare a voturilor nu include voturi exprimate fraudulos sau ilegal” a declarat reporterilor Matt Morgan, avocatul echipei de campanie a preşedintelui Trump.

Republicanii au acuzat aplicarea unui tratament diferenţiat observatorilor republicani în secţiile de votare comparativ cu omologii lor democraţi.

Bob Bauer, consilier al democratului Joe Biden, a respins marţi demersurile în justiţie ale echipei lui Trump, calificându-le drept un „teatru, nu procese adevărate”.

Joe Biden a castigat alegerile prezidentiale

Joe Biden a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale potrivit proiecțiilor mass media care indică faptul că acesta a depășit pragul de 270 de voturi electorale necesare pentru a se instala la Casa Albă, în locul lui Donald Trump care refuză să își recunoască înfrângerea. Ce se întâmplă acum?

Fostul vicepreședinte american nu se va muta imediat pe Bulevardul Pennsylvania 1600, sunt câțiva pași care trebuie parcurși până atunci. De obicei, procesul de tranziție este unul calm, însă acțiunile în justiție ar putea complica puțin lucrurile, amintește BBC News

Preşedintele ales Joe Biden a declarat marţi că America „se întoarce” pe scena mondială şi s-a declarat „încrezător” în capacitatea sa de a restaura „respectul” internaţional pentru SUA, informează AFP.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *