Alegerile prezidențiale din SUA marți seara s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul, scrie Digi 24.

Joe Biden conduce în Georgia cu aproximativ 900 de voturi, după noi rezultate ale numărătorii

Joe Biden a preluat conducerea în statul Georgia, un stat absolut esențial pentru Donald Trump în aritmetica electorală. Fostul vicepreședinte conduce acum în acest stat cu puțin peste 900 de voturi. Dacă pierde Georgia, Donald Trump nu mai are nicio șansă să câștige în Colegiul Electoral, singura lui șansă fiind să câștige restul statelor și să fie ales, apoi, cu ajutorul delegațiilor statelor din Camera Reprezentanților.

Biden poate câştiga Casa Albă dacă învinge în Pennsylvania sau, alternativ, în două din trioul Georgia, Nevada şi Arizona.

Calea cea probabilă de victorie pentru actualul președinte Donald Trump pare să se micșoreze tot mai mult, preşedintele  în funcție având nevoie să-şi păstreze avansul în Pennsylvania şi Georgia şi să-l depăşească pe Biden fie în Nevada, fie în Arizona.

Sursă foto: Joe Biden Facebook

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul