Liberalizarea prețurilor la energie a generat un „jaf uriaș”, iar costurile majore le simțim cu toții, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu. Totuși, sunt de trei ori mai mulți bani alocați pentru sprijinirea populației, prin scheme de compensare, de când partidul a intrat la guvernare în coaliție, se laudă Ciolacu.

Dacă se mergea pe principiul neintervenției statului în economie, lăsând piața liberă a energiei să funcționeze neîngrădit, s-ar fi ajuns într-o adevărată junglă, în care numai cei mai puternici ar fi supraviețuit, în liberalizarea prețurilor la energie, a mai spus Ciolacu.

Suntem încă într-o situaţie dificilă din punct de vedere economic si social. Cu atât mai mult în asemenea momente, statul trebuie să fie alături de investitorul privat. Dacă am merge pe sloganuri de genul “trebuie să lasăm piaţa liberă să regleze singură lucrurile”, mi-e teamă că vom privi la o adevărată junglă în care cei mari şi puternici vor supravieţui, iar mulţi dintre cei mai mici vor dispărea. Ar însemna să ne uităm la sute de mii de companii mici şi mijlocii care ar investi mai putin deoarece există incertitudine, scade cererea, cresc costurile… Nu putem face asta, iar PSD nu o să stea niciodată cu mâinile în sân aşteptând divina intervenţie a mecanismelor invizibile ale pieţei libere”, a spus Ciolacu, citat de PsNews.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, „e suficient să ne uităm la ce s-a întămplat cu marea piaţă liberă din energie – liberalizarea a generat un jaf uriaş, cu costuri uriaşe pentru toţi!”.

Noi considerăm că în asemenea momente trebuie să intervină statul. Şi de aceea am plafonat preţurile la gaze şi energie, atât pentru populaţie, cât şi pentru IMM-uri! În toate momentele de criză sau recesiune, din istoria îndepărtată şi până la Marea Criză din perioadă interbelică sau, mai recent, în criza din 2008-2012 şi în situaţia actuală, soluţia structurală este una singură: investiţiile publice. Investiţiile publice, investiţiile făcute de stat în infrastructură, dar şi în oameni şi companii româneşti, în capitalul uman al României”, a spus Marcel Ciolacu.

Evident, Marcel Ciolacu a subliniat rolul salvator pe care îl are PSD.

Am intrat la guvernare într-o situaţie complicată pentru România. Economia era pe marginea prăpastiei, aveam criză energetică, criză sanitară şi mari tensiuni sociale. În această situaţie, am gândit şi vom continua să gândim o abordare echilibrată pe motoarele mari de creştere economică numite Investiţii şi Consum. Investiţii mai mari înseamnă producţie mai mare – locuri de muncă mai multe – creştere economică”, a declarat preşedintele PSD în discursul său de joi de la la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a ”Cartei Albe a IMM-urilor din România”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *