Marcel Ciolacu a băgat spre decontare o excursie în Japonia. Președintele Camerei Deputaților se duce acolo împreună cu o femeia care i-a botezat copilul. Ea este soția unui ministru care i-a fost coleg de clasă la Buzău.

Se întâlnește în Japonia cu șeful Parlamentului Danemarcei

Marcel Ciolacu a depus pe 14 septembrie 2022 un memorandum prin care cere Camerei Deputaților să-i plătească o escapadă la Tokyo. El voia să plece din București pe 24 Septembrie și să se întoarcă pe 29 Septembrie.

În data de 27 Septembrie vor fi organizate, la Tokyo, funeralii de stat în onoarea fostului Prim-ministru nipon, Shinzo Abe. Ulterior, în aceiași zi, participanții sunt invitați la casa de oaspeți a premierului Japoniei” se arată în documentul prin care Ciolacu solicită bani pentru deplasare.

image 1

Ciolacu explică faptul că în această deplasare va avea discuții cu Hosoda Hiroyuki, președintele Camerei Reprezentanților din Japonia. Ciolacu mai spune că va avea o întâlnire tete-a-tete cu Henrik Dam Kristensen. Acesta este președintele Parlamentului Danemarcei!

Documentul nu explică de ce este nevoie de un drum până la Tokio pentru o discuție sterilă cu șeful unui parlament din Europa. Nu este specificat nici motivul pentru care Ciolacu pleacă mai devreme cu trei zile.

Marcel Ciolacu însoțit de nașa copilului, soția colegului de clasă și soția unui ministru!

În documentul depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu solicită ca în această călătorie să fie însoțit de cumătra sa.

„Propunem să se aprobe deplasarea în Japonia a domnului Ion Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și a doamnei consilier parlamentar, Gabriela Otilia Romașcanu.” Se arată în memorandumul intern.

Lucian Romascanu Gabriela Otilia Romascanu

Gabriela Otilia Romașcanu are două calități: este nașa de botez a copilului lui Ciolacu și este soția lui Lucian Romașcanu. Acesta are, la rândul său, două calități: este ministrul Culturii și este fostul coleg de clasă al lui Marcel Ciolacu.

Se duce la un eveniment controversat

Marcel Ciolacu se deplasează la Tokyo pentru funeraliile de stat organizate pentru fostul premier japonez Shinzo Abe. Acesta a fost ucis în 8 iulie (cu peste două luni și jumătate în urmă). Mai multe ziare din Japonia au considerat ciudată organizarea acestui eveniment. Japonezii au organizat proteste pentru oprirea evenimentului după cum relatează presa internațională.

marcel ciolacu japonia protest

În urmă cu trei zile, un japonez și-a dat foc în public în semn de protest împotriva ceremoniei la care Marcel Ciolacu și cumătra sa, Gabriela Otilia Romașcanu se duc împreună pe banii Camerei Deputaților.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *