Un document secret de la Administrația Rezervei de Stat, în care se vorbește despre achizițiile urgente pe care le va face România, a apărut în presă.

Astfel, se cumpără mai multe corturi pentru refugiații ucraineni și asta pentru că este luat în considerare pericolul nuclear de la centrala de la Zaporoje. Autoritățile iau în calcul și un posibil aflux de cetățeni străini sau apatrizi, aflați în situații deosebite, proveniți din zonele de conflict din Ucraina.

„La doar câteva zile după ce Vladimir Putin a strigat starea de mobilizare parțială în Rusia, apare în presă acest document care arată cum se pregătește statul român pentru un nou posibil val de refugiați dinspre Ucraina.Printr-o achiziție de aproximativ 40.000.000 de euro Administrația Națională a Rezervelor de Stat își propune să cumpere peste 3.200 de corturi pentru refugiați, peste 293.000 de paturi, 430.000 de saltele, peste 430.000 de perne și peste 400.000 de fețe de pernă, de exemplu, sunt printre achizițiile pe care și le propune în perioada următoare Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Problemelor Speciale, o autoritate publică aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, deci în subordinea Cabinetului Ciucă”, scrie Antena 3.

″În contextul conflictului armat din Ucraina, precum și al pericolului unui accident nuclear produs la centrala atomică de la Zaporojie, este posibil un aflux de cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din aceste zone. Pentru intervenția operativă în vederea protecției populației refugiate, se impune achiziționarea unui pachet de campare pentru intervenții operative (…)″, se arată într-un document al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) din subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), citat de Profit.ro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *