Declarația comună a agențiilor ONU și a organizațiilor caritabile
Declarația comună a agențiilor ONU și a organizațiilor caritabile

Declarația comună a agențiilor ONU și a organizațiilor caritabile internaționale este o critică fără precedent la adresa Israelului. Liderii agențiilor ONU și ai organizațiilor caritabile au cerut o „încetare umanitară imediată a focului” în Gaza, numind situația „oribilă” și „inacceptabilă”.

Declarația liderilor ONU menționează că aproape 10.000 de oameni au fost uciși în Gaza, inclusiv 3.900 de copii și peste 2.400 de femei. Peste 23.000 de persoane rănite au nevoie de tratament imediat în spitalele supraaglomerate.

De asemenea, declarația mai notează că zeci de lucrători umanitari au fost uciși în ultima lună, inclusiv 88 de lucrători UNRWA, despre care s-a spus că este cel mai mare număr de decese înregistrate vreodată de ONU într-un singur conflict.

Declarația este o critică fără precedent la adresa Israelului, care a fost acuzat de folosirea forței excesive în Gaza.

Armata israeliană a declarat că a înconjurat orașul Gaza și a împărțit în două Fâșia Gaza, în timp ce teritoriul a fost supus celei de-a treia întreruperi totale a comunicațiilor de la începutul războiului.

Presa israeliană a raportat că se așteaptă ca trupele să intre în orașul Gaza în termen de 48 de ore. Explozii puternice au fost observate în nordul Gaza după căderea nopții.

Dar „prăbușirea rețeleleor de comunicare” în întreaga Gaza, raportată de grupul de apărare a accesului la internet NetBlocks.org și confirmată de compania palestiniană de telecomunicații Paltel, a făcut și mai complicată transmiterea detaliilor despre noua etapă a ofensivei militare.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că este „foarte îngrijorat” de rapoartele privind întreruperile de conectivitate din Gaza, precum și de „bombardamentele intense” asupra teritoriului și a cerut ca toate canalele de comunicare să fie restabilite „imediat”.

El a spus: „Fără conectivitate, persoanele care au nevoie de asistență medicală imediată nu pot contacta spitalele și ambulanțele.”

Declarația comună a agențiilor ONU și a organizațiilor caritabile internaționale, precum și întreruperea comunicațiilor din Gaza, sunt semnale de alarmă cu privire la escaladarea conflictului din regiune.

O încetare a focului imediată este esențială pentru a proteja viețile civile și pentru a preveni o tragedie și mai mare, cer toți mai mulți lideri ai lumii.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *