Lista de miniștri a unui guvern minoritar PNL și UDMR
Lista de miniștri a unui guvern minoritar PNL și UDMR

Lista de miniștri a unui guvern minoritar PNL și UDMR a fost stabilită joi seara, în cadrul consultărilor dintre liderii PNL și președintele Klaus Iohannis. Nicolae Ciucă a anunțat că va depune lista de miniștri și programul de guvernare în Parlament până la finalul zilei de sâmbătă.

A fost adoptată varianta unui guvern minoritar, alături de UDMR, care însă nu este însă agreeată nici de către PSD, nici de către USR.

Propunerile de miniștri cu care Nicolae Ciucă va merge în Parlament

Potrivit unor surse politice citate de B!TV, ministru al Afacerilor Interne este propus Lucian Bode, la Ministerul Educației – Sorin Câmpeanu, la Ministerul Muncii – Raluca Turcan, la Ministerul Sănătății- Nelu Tătaru, la Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu sau Iulia Scântei.

Conducerea Ministerului Afacerilor Externe i-ar reveni lui Bogdan Aurescu. La Ministerul Finanțelor Publice – Dan Vîlceanu, Ministerul Energiei – Virgil Popescu, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Pavel Popescu iar la Ministerul Transporturilor – Cristian Bușoi sau Robert Sighiartău, Ministerul Apărării Naționale – Simona Cojocaru, Ministerul Economiei – Florin Roman, Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu.

Varianta guvernului minoritar este respinsă categoric de USR. Dacian Cioloș a anunțat că useriștii vor respinge un guvern din care nu vor face parte:

Am înțeles că domnul Cîțu spunea că trebuie să înțelegem importanța momentului și tocmai pentru că am înțeles, am propus refacerea coaliției. Acum, domnul Cîțu nu mai e premier, pentru că a picat în Parlament, deci să reluăm discuția asta, că ar trebui el să fie premier sau să compensăm noi cu ceva… USR-ul a compensat cu doi miniștri care au fost dați afară de premierul Cîțu.

Noi am vorbit foarte mult despre un program de guvernare, despre măsuri care trebuie luate, de modul în care ar trebui să funcționăm în coaliție, pentru a reconstrui încrederea unii în ceilalți”, a declarat Cioloș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *