Lista PSD pentru Parlament. Marcel Ciolacu a stabilit numele cunoscute
Lista PSD pentru Parlament. Marcel Ciolacu a stabilit numele cunoscute

Lista PSD pentru Parlament. Marcel Ciolacu a stabilit ce nume cunoscute din partid NU se vor regăsi pe listele parlamentare de la Camera Deputaților și Senat. Liderul PSD i-a eliminat, considerând fie că au adus un prejudiciu partidului, fie că au pierdut prea mult capital de imagine cu consecințe asupra scorului la alegeri.

Nume controversate precum Eugen Nicolicea, Florin Iordache, Dănuț Andrușcă, Liviu Pleșoianu sau Carmen Dan nu vor mai face din lista propusă de PSD alegătorilor la alegerile din 6 decembrie, potrivit PsNews.

O eventuală candidatură a fostului premier, Viorica Dăncilă este în discuții la acest moment. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara recent că, din punctul său de vedere, Dăncilă ar trebui să fie parlamentar pentru că este fost prim-ministru al partidului. Totodată, printre cei care vor prinde un loc în Parlament se numără Gabriela Firea, Sorin Grindeanu și Paul Stănescu, iar președintele partidului, Marcel Ciolacu, va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților la Buzău.

La PSD, în alcătuirea listelor, organizațiile județene vor avea în vedere persoane care au aptitudini de comunicare, aptitudini intelectuale, capacitatea de relaționare, integritate morală, leadership, rezistență și energie, dar și abilități de convingere politică, susțin surse din partid.

Calitățile dorite la noii candidați PSD

Actualii parlamentari care își mai doresc un mandat trebuie să demonstreze că au avut o bună activitate legislativă: propuneri de legi, luări de cuvânt sau activitate în comisiile permanente. Alte criterii de care vor ține cont social democrații când vor alcătui lista de parlamentari sunt aparițiile în presă, activitatea pe site-ul personal sau pe blog, asocieri cu diverse subiecte, teme și politici, sau conduita profesională. Totodată, candidații PSD care se vor regăsi pe listele partidului la alegerile parlamentare vor fi selectați pe baza unei „matrice de selecție”.

„Acest instrument propune generarea unui scor de ierarhizare a candidaturilor, în funcție de valoarea fiecărei variabile analizate”, se arată într-un document redactat de Vasile Dâncu, responsabil cu strategia de campanie.

PSD-iștii aplică criterii de selecție moderne, pe baza unor criterii sociologice și de economie politică. Matricea de selecție va fi alcătuită din datele care alcătuiesc profilul fiecărui candidat. Cu citate din John Ishiyama, Dâncu încearcă să își convingă colegii să realizeze un proces riguros de selecție.

Astfel, fiecare candidat primește un scor, pe scala lui Ishiyama (2000): Politicieni notabili (1), Profesioniști/ experți (2), Clasă medie/ muncitori (3), Activiști politici (4), Parlamentari activi (1)”, se arată în document. Nu în ultimul rând, unul dintre criteriile menționate în documentul Consiliului Național este cel al integrității. Asfel, pe lista PSD nu are trebui să se regăsească un candidat care are „condamnări, dosare penale sau situatii de incompatibilitate” consideră strategul PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *