Lista miniștrilor candidați în Parlament. Majoritatea demnitarilor din Guvern
Actualitate

Lista miniștrilor candidați în Parlament. Ce locuri vizează Ludovic Orban și Nelu Tătaru

Lista miniștrilor candidați în Parlament. Majoritatea actualilor demnitari din Guvern vor candida pentru un loc în Parament, la alegerile din decembrie. Este de așteptat ca un nou guvern PNL să fie investit de către Legislativ, așa că migrarea către Camera Deputaților și Senat a reprezentanților PNL este singura mișcare posibilă.

Dacă aproape toți miniștri din portofoliul premierului Ludovic Orban vor să devină parlamentari, sunt doar trei dintre aceștia care nu candidează, relatează PsNews.

Aceștia sunt Costel Alexe, cel care a câștigat mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, ministrul de Externe Bogdan Aurescu și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

În schimb, toți ceilalți miniștri, în frunte cu Ludovic Orban, se vor regăsi pe listele din 6 decembrie, tocmai pentru a-și asigura prezența în spațiul public și în perioada următoare.

Astfel, surse liberale susțin că premierul Ludovic Orban va ocupa primul loc pe lista de candidați ai PNL București la Camera deputaților. El va fi urmat de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, de Cristina Trăilă, Sebastian Burduja, Cristian Băcanu și Pavel Popescu. Tot pe lista PNL la Camera Deputaților se vor regăsi și Raluca Turcan, Virgil Popescu (va candida în județul Mehedinți), Nelu Tătaru (județul Vaslui), Ion Ștefan (va deschide lista la Camera Deputaților în județul Vrancea), Lucian Bode, Alina Gorghiu, Adrian Oroș, Ionuț Stroe și Cătălin Predoiu.

La Senat, lista candidaturilor PNL va fi deschisă de Florin Cîțu, urmat de Sorin Cîmpeanu, Monica Anisie, ministrul Educației și ministrul Marcel Vela (desemnat să candideze în județul natal, la Caraș-Sebeș).

Alegerile parlamentare din acest an vor avea loc pe 6 decembrie. Conform calendarului stabilit de Autoritatea Electorală Permanentă, listele de candidaturi trebuie depuse până în data de 22 octombrie, iar campania electorală va începe pe 6 noiembrie și se va încheia pe 5 octombrie, la ora 7.00.

Lista miniștrilor candidați în Parlament. Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), a declarat că la formarea listei liberalilor „se va pune accent foarte pe integritate”. „Să nu aibă probleme în justiție, incompatibilități, condamnări penale”, a explicat el.

„Criteriile de selecție sunt cele prevăzute în statut, nu e nimic deosebit, cu accent pe respectarea criteriilor de integritate, profesionalism, competență. Nu avem o chestiune specială acum, dar în contextul schimbărilor pe care le-a avut Partidul Național Liberal de la Congres și până acum, punem foarte mare accent pe integritate și respectarea condițiilor legate de integritate în selecția candidaturilor. În rest, filialele își desemnează candidații în funcție de analizele pe care le fac ei la nivelul filialelor respective, de modul în care s-au implicat în activitatea organizației, de rezultatele obținute la ultimele alegeri, fie că vorbim de europarlamentare, prezidențiale sau locale. Se va ține cont de criteriile legate de competențele profesionale și, așa cum am mai spus, criteriile de integritate care sunt obligatorii: să nu aibă probleme în justiție, incompatibilități, condamnări penale”, a precizat Dancă.

Related posts

Crește pensia minimă din 2021, a spus Ludovic Orban. Nu se știe însă cu cât

Constantinescu Gabriel

Investirea Guvernului Cîțu este la mâna Parlamentului, crede Ludovic Orban. A atacat dur „boicotul PSD”

Insula Belina ajunge înapoi la stat de la condamnatul Liviu Dragnea. Guvernul României o preia joi

Constantinescu Gabriel

Tăriceanu explică de ce ar fi mai bine ca alegerile parlamentare să se organizeze în martie 2021

Alina Angelescu

Aeroportul Internațional Brașov va fi legătura Europei cu Moldova. Explicațiile premierului Orban

Bulai: 51 milioane de lei tăiate de la Ministerul Culturii

Alina Angelescu

1 comment

Guvernul Orban este lăudat de Eurostat, instituția europeană de statistică 15 octombrie 2020 at 6:24

[…] Guvernul Orban este lăudat de Eurostat. Cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale în august au fost înregistrate în Portugalia (10%), Italia (7,7%), Ungaria şi Suedia (ambele cu 6,7%), Slovacia şi Danemarca (ambele cu 4,5%) şi România (3,9%), cel mai sever declin fiind în Irlanda (minus 13,4%), Estonia (minus 2,1%) şi Luxemburg (minus 1,2%). […]

Reply

Leave a Comment