Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, eliberat condiţionat după mai bine de doi ani de închisoare, a declarat, într-un interviu la Realitatea, a povestit cum a trăit în spatele gratiilor și susține că a avut un „regim preferenţial negativ”, mai ales după ce a dat interviul din penitenciar aceluiași post TV.

„În penitenciar a fost ca în iad. Din păcate sistemul penitenciar este gândit greşit şi societatea greşeşte că tratează atât de superficial tot ce se întamplă”, a declarat Liviu Dragnea.

„Am stat 9 luni de zile închis, ieşeam câte 50 de minute pe zi afară, însă după ce apunea soarele. Eu timp de 9 luni am vâzut foarte puţin lumina zilei. În final am câştigat printr-o hotărare judecătorească. Cele 9 luni de zile care m-au afectat profund nu mai pot fi întoarse, pot fi reparate parţial”, a spus Liviu Dragnea, fostul președinte PSD.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a susţiut că a avut un „regim preferenţial negativ”, după interviul dat în iunie din spatele gratiilor, aceleiași moderatoare cu care a vorbit azi din studio: Anca Alexandrescu, fosta sa consilieră.

„În ceea ce ma priveste pe mine, eu am avut un regim preferenţial negativ, în special după ce am avut acea discuţie cu tine (n.r. Anca Alexandrescu). A doua zi după acea convorbire au venit trei tineri de la ANP, Poliţia Penitenciar, ca să îmi ia o declaraţie să explic de ce am vorbit politică în acea convorbire. Mă întrebau de ce am vorbit despre Iohannis, am spus că e foarte important ce face omul acesta, în sensul că face foarte mult rău”, a susţinut fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Legat de condiţiile din închisoare, Liviu Dragnea a spus că oamenii sunt condamnaţi la privare de libertate, nu la lipsire de demnitate umană, înfometare, frig, căldură insuportabilă.

„În România se doreşte să avem o ţară ca afara, dar închisorile să fie ca în evul mediu, nu merge aşa. Aproape fiecare din cei care trec prin închisorile din România sunt tentaţi să repete ce au făcut şi unii sunt tentaţi să facă mai rău decat au facut din cauza modului în care sunt trataţi în penitenciarele din România”, a mai spus Liviu Dragnea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *