Rusia este lovită indirect economic, chiar de către Ucraina
Rusia este lovită indirect economic, chiar de către Ucraina

Rusia este lovită indirect din punct de vedere economic, chiar de către Ucraina, țara pe care a cotropit-o. Din cauza necesității permanente de arme pe frontul de acolo, Rusia nu mai poate onora obligațiile contractuale care impuneau livrarea de arme în mai multe țări africane.

Este așadar, o încetinire semnificativă a livrărilor de arme rusești pe continentul african, relatează Foreign Policy citând datele serviciilor secrete din SUA. Acest lucru ar putea duce la înlocuirea cu aprovizionarea de arme din China și Statele Unite, au declarat oficiali ai Pentagonului reporterilor.

Institutul Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm estimează că muniția din Rusia reprezintă aproape jumătate din principalele exporturi de arme în Africa, furnizând în principal arme Algeriei, Egiptului, Sudanului și Angola, potrivit B1TV.

Rușii vor avea probleme reale cu livrarea armelor din cauza faptului că pierd arme în Ucraina”, a declarat un înalt oficial al serviciilor secrete americane.

Sancțiunile Rusiei au subminat deja capacitatea Kremlinului de a se reaproviziona cu piese sofisticate, cum ar fi sistemele de ghidare și microcipurile utilizate în munițiile ghidate de precizie.

În special, va fi dificil pentru pentru Rusia să producă avioane de luptă moderne, platforme navale și echipamente spațiale. De asemenea, țara s-a confruntat cu obstacole în eforturile sale de a produce sistemul de generația a cincea Su-57.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *