Lucian Romașcanu consideră că fostul premier Florin Cîțu ar trebui să rămână fără imunitate parlamentară, pentru că e „hoț”

Purtătorul de cuvânt al PSD a vorbit, în nume propriu, înaintea ședinței de miercuri în care Senatul decide dacă încuviințează solicitarea DNA pentru urmărirea penală a senatorului liberal Florin Cîțu, fost prim-ministru al României, în dosarul vaccinurilor.

Romașcanu a afirmat că nu era vorba doar despre un prim-ministru prost pregătit, ci și despre un hoț. El a menționat că este necesar să se facă lumină în acest caz și să se pună în legătură ceea ce se afirmă în rechizitoriu cu informațiile din spațiul public legate de achiziția vaccinurilor.

Așa trebuie să se întâmple, pentru că așa se tot întâmplă de ceva vreme încoace, cel puțin din partea Partidului Social Democrat, când vin solicitări din partea justiției, iar cazul cu pricina, sigur, în sfârșit, începe să se facă lumină pentru o perioadă a țării extrem de grea. Noi atunci credeam doar că avem o perioadă foarte rea cu un prim-ministru foarte prost, acum constatăm că nu era doar prost, prost pregătit, vreau să zic, era și hoț” a declarat Romașcanu, potrivit B1TV.

De asemenea, Romașcanu a subliniat că există dubii cu privire la decizia de achiziționare a unui număr de vaccinuri de zece ori mai mare decât necesarul țării.

Are prezumpția de nevinovăție până se judecă, dar până atunci nu putem să nu punem în linie ceea ce se spune în rechizitoriu cu ceea ce am afirmat și s-a afirmat în spațiul public cu mult timp înainte legat de achiziția acestor vaccinuri” (…)

Este modul dumnealui de a se apăra. Sigur că nu e niciun dubiu că legea a fost respectată când s-a decis achiziția de vaccinuri, dar când s-a decis achiziția de 10 ori mai multe vaccinuri decât avea țara nevoie nu mai vorbim de lege, nu mai vorbim de oportunitate sau necesitate, era evident că acolo s-a întâmplat ceva, ceea ce justiția, procuratura vor trebui să ne spună” a adăugat Romașcanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *