Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că premierul Florin Cîţu a fost atras de susţinătorii săi să intre în război cu preşedintele partidului şi că unii din echipa premierului s-au folosit de Cîţu punându-l în situaţii care i-au dăunat.

„Eu nu am dorit acest război, cred că Florin Cîţu a fost antrenat de mulţi dintre susţinătorii lui de multe ori fără să-şi dea seama până unde împinge lucrurile. Este părerea mea, mai ales că îi cunosc pe unii din susţinătorii lui. Şi ştiu că pentru ei contează mai puţin binele lui Florin Cîţu, cât binele lor şi de multe ori l-au folosit în această campanie, punându-l în multe situaţii care i-au dăunat”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la TVR1.

Totodată, președintele PNL Orban a spus că atunci când eşti premier trebuie să fii responsabil pentru acţiunile pe care le faci.

„Eu cunosc modul în care funcţionează lucrurile. Nu tot ce a fost rău în campania asta de pe zona echipei Cîţu a plecat de la Florin Cîţu”, a mai declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

Întrebat dacă există oameni în echipa Cîţu cu care nu va mai colabora pe viitor, Ludovic Orban a răspuns afirmativ.

Pe de altă parte, şeful PNL Ludovic Orban a admis că premierul Florin Câţu s-a schimbat în rău în ultima perioadă, dar că acest lucru poate avea drept cauze miza competiţiei interne, tensiunea existentă, dar şi presiunea din partea celor din jurul premierului.

Liberalii din tabăra lui Ludovic Orban au făcut marți, o declarație politică de susținere a acestuia și au lansat un apel pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale. 70 de liberali – parlamentari și primari și-au exprimat susţinerea pentru actualul președinte al PNL Orban ca preşedinte al PNL, precum şi ocuparea din nou a funcţiei de premier. De asemenea, aceștia vorbesc despre necesitatea refacerii coaliţiei de guvernare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *