ludovic orban
Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, susține că în opinia sa, Florin Cîțu își dorește un premier social-democrat. ”După părerea mea, Cîțu preferă premier de la PSD. Ca să nu fie altcineva mai important, altcineva care să aibă o funcție mai importantă decât el în partid”, a explicat Orban în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Ludovic Orban se declară șocat de informațiile de astăzi care arată că președintele Iohannis va decide ce candidat vor propune PNL și PSD pentru funcția de premier. ”Se duc la judecată să hotărască Iohannis. Asta e țară democratică să hotărască Iohannis ce candidat să dea partidele?”, a mai spus fostul lider al PNL.

În urma negocierilor de duminică dintre PSD și PNL s-a decis ca într-o întâlnire informală cu președintele Iohannis să se meargă cu două variante, pentru viitorul premier, președintele urmând să decidă.

Prima variantă este să se convină printr-un protocol între cele două partide desemnarea unui premier prin rotație, iar cea de-a doua variantă spune ca fiecare partid să meargă cu o propunere, iar președintele Klaus Iohannis să aleagă una dintre ele.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *