Ludovic Orban a reacționat, miercuri, la Digi24, la mesajele de susținere ale președintelui Klaus Iohannis pentru contracandidatul său la Congresul liberalilor, premierul Florin Cîțu.

Ludovic Orban spune că nu crede că declarațiile șefului statului de la New York sunt într-adevăr acestea, pentru că președintele României nu îşi permite să fie partizan într-o competiţie care are loc în interiorul unui partid politic, indiferent despre ce partid este vorba, acest lucru fiind neconstituțional și imoral.

„Acestea nu sunt declarațiile președintelui României. Acolo a avut loc o întâlnire informală cu jurnaliștii. Întâlnirile informale nu dau știri și nici citate, e o regulă nescrisă. Nu pot să fiu convins că ceea ce este prezentat ca și citat este ceea ce a spus președintele Iohannis. Mi se pare ciudat că aceeași știre este dată peste tot”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Întrebat de ce Palatul Cotroceni nu a negat acest informații dacă este nu corespund cu ceea ce a declarat președintele, Ludovic Orban a răspuns: „Palatul Cotroceni a tăcut, dar întâlnirile informale cu jurnaliști nu generează știri și citate. Sigur, pentru că nu a fost dezmințită, indică accept de prezentare în spațiul public, dar n-am garanția că aceste lucruri sunt reale și nu vreau să comentez astfel de lucruri.

„Eu știu că președintele Iohannis a declarat, în două rânduri, că nu intervine în procedurile interne de alegeri ale unui partid politic, întrebat pe cine susține a spus pe cine susține alegerile. Acestea au fost declarațiile publice asumate de președintele României”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat de ce nu l-a sunat pe președintele Iohannis pentru a-l întreba despre declarațiile care auapărut miercuri dimineață în spațiul public, privitor la susținerea premierului Cîțu în lupta internă din PNL, Ludovic Orban a spus că nu a făcut-o pentru că șeful statului se află în SUA.

„Președintele României nu poate să își permită să fie partizan într-o competiție care are loc în interiorul unui partid politic, indiferent de partid. (…) Preşedintele României nu poate constituţional şi sunt convins că nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul”, a spus Ludovic Orban.

„Acum nu ştiu cel puţin în poziţiile publice pe care le ia ca preşedinte al României, asta chiar excede Constituţia şi mai ales poate să creeze o problemă în PNL. Dacă este ales un candidat care este sprijinit de preşedinte toată lumea o să zică că preşedintele României a impus preşedintele, dacă nu este ales candidatul sprijinit de preşedintele României se poate crea percepţia că între PNL şi preşedintele României a apărut o fractură”, a afirmat Ludovic Orban.

Foto: Administrația Prezidențială

Leave a comment

Lasă un răspuns