Ludovic Orban poartă trei-patru măști pe zi, pe care le schimbă la câteva ore. Le primește gratis de la Guvern dar acasă le poartă pe cele pe care și le-a cumpărat, a explicat premierul.

Prim-ministrul a fost întrebat de jurnaliști de unde își ia măștile medicale pe care le folosește.

Primesc măşti de la Secretariatul General al Guvernului. Cred, nu ştiu, o să verific această informaţie. Mi-am cumpărat şi eu măşti. Când sunt la serviciu folosesc măşti de la serviciu, când sunt în împrejurări private folosesc măştile pe care le am acasă şi le utilizez. Depinde. Lucrând foarte mult, folosesc cam 3-4 măşti pe zi”, a răspuns Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Ludovic Orban poartă. permanent masca. Orban a îndemnat permanent populația să folosească masca de protecție, care a devenit obligatorie și pe stradă în București și alte orașe în care rata de incidență a trecut de 3 la mia de locuitori. Orban spusese, referindu-se la protestele privind purtarea măștii, că oamenii s-au obișnuit inclusiv cu purtatul cravatei la gât, făcând o analogie.

Eu cred că până se va descoperi un vaccin şi un tratament, singura reacţie normală a oamenilor este să înveţe cum să se protejeze de virus. Cu cât mai mulţi oameni sunt corecţi şi se protejează de virus, cu atât viaţa va fi mai normală şi cu atât economia va fi mai puţin afectată. Nu cred că noi restricţii trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acţiune de dialog, de informare, de educare, astfel încât oamenii să înţeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze şi mai ales să îi protejeze şi pe cei din jur” spunea premierul, acum o lună.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *