Mortalitatea COVID în România este a doua din Europa, după Cehia
Actualitate

Suntem pe locul doi în Europa la numărul morților de COVID. Cine conduce clasamentul negru

Mortalitatea COVID în România este a doua din Europa, după Cehia. Țara noastră are o rată de deces de 4,5 la suta de mii de locuitori.

În ultima raportare, de marți, 20 octombrie, a Centrului European pentru Prevenția și Controlul Bolilor, România are o rată a deceselor, în ultimele 14 zile, de 4,5 la 100.000 de locuitori. Doar situația din Cehia este mai gravă, unde rata este de 7,1 relatează Digi24.

Cehia are cea mai mare incidență cumulativă cu 905,1 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. De asemenea, incidența cea mai mare a deceselor este tot în Cehia cu 7.1 decese la 100.000 de locuitori.

Pe locul trei se află Spania, cu o rată a deceselor la 14 zile de 3,8, urmată de Ungaria și Belgia.

Mortalitatea COVID. La polul opus, sunt țări europene cu un număr foarte mic de decese. În Finlanda și Estonia, rata este de doar 0,1 decese la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni.

Cea mai populată țară europeană, Germania, înregistrează o rată de 0,3, iar Italia, una dintre cele mai afectate țări de pandemie în primul val, are o rată de 1.

Un nou record de infectări zilnice a fost atins și în Ucraina cu 6.719 cazuri. De asemenea, au fost înregistrate și 141 de decese, în creștere față de cele 113 anunțate marți. Ministrul Sănătății de la Kiev a avertizat că numărul de cazuri zilnice ar putea crește la 8-10.000 în următoarele zile.

Statele Unite au au raportat o creștere a mediei de cazuri pe zi, de la 42.000 la începutul lunii la 58.000, cel mai mare număr din iulie, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

Statele New York, New Jersey și Connecticut au cerut locuitorilor să nu călătorească dintr-un stat în altul pentru a nu răspândi virusul, în timp ce California a anunțat că marile parcuri tematice, inclusiv California, nu se vor redeschide prea curând.

Related posts

Gabriela Firea profită de pandemie și își face imagine

Alina Angelescu

Spitalul din Suceava, închis. 52 de medici au fost testați pozitiv la coronavirus. Ce se va întâmpla mai departe

Constantinescu Gabriel

Care sunt restricţiile care intră în vigoare de astăzi. Ce nu mai avem voie să facem

Andrada Ionescu

Hotărâre CNSU: Ce reguli trebuie să respecte votanții în ziua alegerilor parlamentare

Andrada Ionescu

Ziua cu ce mai mulți morți în România din cauza coronavirusului. Un model matematic estimează și câte victime vor fi până la finalul crizei

Constantinescu Gabriel

Iulian Bulai îl avertizează pe Nelu Tătaru

Alina Angelescu

Leave a Comment