LUDOVIC ORBAN
Ludovic Orban

Fostul președinte liberal Ludovic Orban a afirmat miercuri seară, la Realitatea Plus, că, atunci când a fost președinte al PNL, Florin Roman l-a atacat constant pentru că nu a primit funcția dorită, aceea de ministru al dezvoltării.

Ludovic Orban l-a acuzat pe Florin Roman că „a început să mă înjure după negocierile pe care le-am purtat pentru construcția unei majorități parlamentare după 6 decembrie 2020”, făcând referire la negocierile purtate în fosta coaliție, PNL-USR PLUS-UDMR.

Orban a adăugat că Roman își dorea funcția de ministru la Dezvoltare, dar că nu a primit-o și atunci s-a supărat pe fostul lider PNL.

„Domnul Roman începuse să își facă în interiorul partidului campanie să fie ministrul dezvoltării și când s-a pierdut Ministerul Dezvoltării la negocieri a fost foarte supărat pe mine și a început să mă atace. De atunci, 9 luni m-a atacat constant, a fost omul care cred că a dus cea mai virulentă campanie împotriva mea, de cele mai multe ori cu minciuni, cu calomnii”, a explicat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Răul individual al unei persoane s-ar putea să reprezinte un bine public”

Fostul premier Ludovic Orban a precizat că nu îi poartă pică lui Roman, că nu se bucură că acesta a pierdut funcția de ministru al digitalizării, dar că „trebuie să judeci din perspectiva binelui public” generat de plecarea lui Florin Roman din Guvernul Ciucă.

„Haideți să vă spun un lucru. Felul de a fi și educația primită de la părinții mei m-au învățat un lucru, să nu gândesc negativ, să nu îmi consum nici măcar un minut din viață punând la cale planuri de răzbunare împotriva unor oameni care mi-au făcut rău pentru că există întotdeauna dreptate”, a spus Ludovic Orban, cel care a înființat noul partid, Forța Dreptei.

„Eu nu mă bucur de răul nimănui. Pe de altă parte, în politică, răul individual al unei persoane s-ar putea să reprezinte un bine public, așa că trebuie să judeci din perspectiva binelui public”.

„Eu vă spun sincer, nu am înțeles ce a căutat (n.red. – Florin Roman) la Ministerul Cercetării, Comunicațiilor și Digitalizării. Sunt domenii extrem de complexe”, a mai precizat Ludovic Orban, care a spus că actualul președinte PNL și premierul sunt responsabili pentru desemnarea lui Florin Roman ca ministru la digitalizare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *