AUR
AUR

AUR a anunțat, miercuri, că a depus în instanţă o acţiune prin care contestă Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi cere anularea în parte a Hotărârii CNSU privind stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

AUR atrage atenţia că, în noile condiţii epidemiologice, Guvernul României şi CNSU continuă să impună măsuri care aduc atingere drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi care nu sunt proporţionale şi necesare în vederea încetării răspândirii COVID”, precizează miercuri AUR, într-un comunicat de presă.

Deputatul George Simion, copreşedinte AUR, afirmă că, deşi măsura carantinării a fost declarată neconstituţională, CNSU continuă să dispună aceste măsuri, „încălcând” libertatea de mişcare a cetăţenilor în mod „nejustificat”, potrivit Hotnews.

„Totodată, CCR susţine că instituirea carantinei în România reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale, fără a fi stabilite, la nivelul legislaţiei primare, condiţiile, procedura şi limitele în care autorităţile administrative pot acţiona în sensul restrângerii acestor drepturi, anunță George Simion.

Acțiunea în instanță a fost depusă la Curtea de Apel București, dar încă nu a fost fixat un termen de judecată.

„Consecvenți cu noi înșine și ținând cont de gravitatea situației, am deschis o nouă acțiune în instanta de contencios-administrativ. Actele pe care le atacăm sunt nelegale, întrucât nu justifică caracterul temporar și proporțional al măsurilor restrictive”, a declarat și co-președinte AUR, senatorul Claudiu Târziu, conform unui comunicat de presă, transmis miercuri.

Apelul la un protest de pe Facebook al liderului AUR, George Simion, a primit un răspuns de la reprezentanții de pe Facebook ai campaniei de vaccinare anti-coronavirus din România – în comentariu, românii sunt îndemnați să „vină la protest în centrele de vaccinare, în număr cât mai mare”.

Deputatul George Simion, copreşedinte AUR, afirmă că, deşi măsura carantinării a fost declarată neconstituţională, CNSU continuă să dispună aceste măsuri, „încălcând” libertatea de mişcare a cetăţenilor în mod „nejustificat”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *