Ludovic Orban spune că prestația din ultimele patru-cinci săptămâni a lui Florin Cîțu a crescut semnificativ șansele lui de a fi ales din nou președinte PNL „Cine să-și fi imaginat că, fără acordul meu, premierul Cîțu aruncă în aer coaliția și declanșează o criză politică gravă?”, spune Ludovic Orban.

„Toată strategia mea de campanie nu a fost determinată de vreo speranță că Florin Cîțu nu va mai fi premier la data de 25 septembrie. Cine să-și fi imaginat că premierul Cîțu, fără acordul meu, aruncă în aer coaliția și că declanșează o criză politică gravă și o criză guvernamentală și că vom ajunge la astfel de situații în care un partener depune moțiune de cenzură? Nu aveam de unde ști”, spune Ludovic Orban.

Totodată, Ludovic Orban spune că votul de la Congres nu depinde de faptul că Florin Cîțu este în funcție sau este demis.

„Votul depinde de ce modul în care colegii mei și cei 5.000 de delegați vor evalua cei doi candidați. Cred că mai degrabă prestațiile contracandidatului meu din ultimele patru-cinci săptămâni mi-au crescut semnificativ șansele de a fi ales președinte PNL. Pentru mine nu e important dacă la momentul congresului Florin Cîțu este sau nu este premier”, adaugă președintele PNL.

Totodată, șeful PNL Orban a lansat critici față de liberalii care au votat amânarea dezbaterii și citirii moțiunii de cenzură până după pronunțarea deciziei CCR.

„Nu îi înțeleg pe colegii care au votat azi. (…) Cei care au votat azi până la calendrele grecești au făcut-o pe propria răspundere și din punctul meu de vedere răspunderea aparține individual. (…) Toți cei care au votat, au votat neținând cont de jurisprudența CCR”, afirmă președintele PNL Ludovic Orban.

Ludovic Orban spune că își va delega atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților pntru ședința Parlamentului de joi, deoarece are în program activități politice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *