ludovic orban
ludovic orban

 Ludovic Orban acuză Coaliția PNL-PSD-UDMR că nu a făcut nimic pentru a preveni creșterea prețurilor la carburanți și susține că parlamentarii puterii blochează o lege care ar duce la scăderea cu minim 2,2 lei a prețurilor la benzină si motorină.

„De 4 luni și jumătate am înaintat parlamentului un proiect de lege foarte clar și simplu, care duce la scăderea cu minim 2, 2 lei a prețului litrului de carburant la pompă prin soluții liberale, adică prin reducerea la jumătate a accizei și reducerea TVA de la 19 la 5%. Ne luptăm de peste 4 luni cu lipsa de responsabilitate și slugărnicia parlamentarilor din coaliția de guvernare, care nu vor sub niciun chip adoptarea legii”, a scris liderul Forței Dreptei, Ludovic Orban, pe Facebook.

Orban spune că guvernul pe care l-a condus a aplicat o măsură asemănătoare, anulând de la 1 ianuarie 2020 supracciza la carburanți, iar prețurile au scăzut.

„După 6 luni de inacțiune guvernamentală, care vor costa scump economia României, după protestele spontane din benzinării, după ce nervozitatea a atins cote ridicate și după ce prețurile au luat- o razna complet, s-a trezit și coaliția CIOCIU să zică că ar încerca să ia măsuri de plafonare. Prea târziu! Prea puțin! Total ineficent! Antiecomic și antiliberal! Fără efectele scontate! Dar sigur că „tiriplicii” se vor bate cu cărămida în piept că operația a reușit. Păcat că pacientul este…”, a mai scris Orban.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi o compensare de 50 de bani la litrul de combustibil, măsură valabilă pentru trei luni.

„Am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă”, a spus el, precizând că este vorba de „o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului cât şi responsabilitatea companiilor din industria petrolieră”.

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie.

​​Președintele Klaus Iohannis susține că Guvernul face „atât cât se poate” în cazul prețurilor la carburanți, precizând că o compensare de 50 de bani la prețul benzinei sau motorinei „sunt 50 de bani pe care nu-i dai”.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *