Lukoil, una din marile firme rusești de pe teritoriul României, a fost controlată de comisarii ANPC, care au găsit o serie de nereguli și au aplicat amenzi de 600.000 de lei. Controalele au vizat 55 de benzinării Lukoil şi magazinele acestora acestora din 22 de județe.

Au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare totală de peste 16.000 lei, iar pentru 12 puncte de lucru comisarii au decis oprirea temporară a prestării serviciului.

În total, ANPC a aplicat amenzi de 1,4 milioane lei pentru companii rusești din România, relatează B1TV.

Evaluăm activitatea Gazprom, Lukoil și a magazinelor ce comercializeaza produse importate din Rusia”, au transmis reprezentanții ANPC, drept răspuns la agresiunile militare din Ucraina.

Iată că operaţiunile noastre continuă în aceeaşi variantă fermă cu care v-am obişnuit în ultima perioadă! Trist este că o parte a opiniei publice naşte idei năstruşnice legate de controalele noastre. Ne gândim la toate aspectele fie că vorbim de salariaţi, fie că vorbim de orice alte consecinţe economice privind operatorii economici.

Dar cel mai mult ne interesează consumatorii – cetăţeni români cu drepturi europene! Dacă atunci când am declanşat evaluarea activităţii marilor lanţuri de magazine, opinia publică era solidară cu acţiunile noastre, nu înţeleg ce s-a întâmplat de atunci şi până acum, mai ales că, fiecare dintre cei vizaţi are lucrători din România.

Pare că pentru unii ar trebui ca respectarea legii să fie facultativă. Atitudinea unora dintre cei verificaţi mi se pare total nepotrivită, în raport cu lipsa de curăţenie, cu produsele expirate şi cu celelalte abateri depistate de colegii noştri şi asumate de cei sancţionaţi. Fac apel la bun simţ, la corectitudine pentru cetăţenii români şi, mai ales, la respectarea unor reguli elementare din partea operatorilor economici. Până atunci, vom continua să aplicăm sancţiuni şi vom desfăşura activităţi de control ferme, unitare şi cu impact major la nivelul întregii ţări!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, după ce reprezentanții Lukoil au protestat față de aceste controale.

Neregulile depistate de ANPC în cele 55 de benzinării:

  • comercializarea unor produse în afara datei durabilităţii minimale
  • deficienţe de informare pe etichetele de produs sau ale raioanelor
  • referitor la elementele de identificare-caracterizare ale mărfurilor sau la data durabilităţii minimale sau la preţul unitar
  • produse congelate cu aglomerări de gheaţă vizibile
  • vitrine frig neigienizate şi murdare, pline de praf, mizerie şi insecte moarte.

Totodată, comisarii ANPC au identificat și temperaturi necorespunzătoare regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare indicat de producător, comercializarea de butelii deteriorate, lovite, înfundate, ruginite, prezentând coroziuni, nerespectarea condiţiilor tehnice pentru desfacerea produselor, utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate şi lipsa preţurilor unor produse alimentare.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *