Maia Sandu vrea și ea pentru Republica Moldova măcar „câteva” baterii

Situația tensionată din Republica Moldova, colo unde președintele Maia Sandu a avertizat cu privire la intenția Rusiei de a răsturna regimul de la Chișinău, în urmă cu câteva zile, a culminat cu zvonurile lansate cu privire la candidatura șefului de stat pentru funcția de președinte al României.

Însă, Maia Sandu a dezmințit ferm aceste informații apărute în spațiul public. Într-un interviu pentru TVR, președinta Moldovei a spus clar că nu va candida pentru funcția de președinte al României.

“Vreau sa fie foarte clar: Nu candidez la nicio funcție în România. Știu că sunt de cealaltă parte a Prutului români care urmăresc ce facem noi la Chișinău și unii dintre ei apreciază ce facem noi la Chișinău. Suntem tare recunoscători. Noi avem niște sarcini importante aici. Trebuie să rezistăm. Noi trebuie sa reușim să ținem Republica Moldova de partea lumii libere. Noi trebuie să reușim să ducem Republica Moldova în UE. Sunt sarcini importante și complicate și noi contăm foarte mult pe sprijinul României”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu acuză Moscova

Luni, Maia Sandu a acuzat Rusia că pune la cale o lovitură de stat la Chișinău cu ajutorul unor cetățeni instruiți militar în Belarus, Serbia și Muntenegru. Aceștia ar urma să desfășoare o serie de acțiuni violente deghizate în protestele care deja au loc în orașele din Moldova.

Sandu a mai precizat că documente primite de la Ucraina „indică locaţiile şi aspectele logistice ale organizării acestei activităţi subversive”. Președintele moldovean insistă că forţe din afara țării urmăresc schimbarea puterii prin acţiuni violente, mascate sub protestele Opoziției, iar în realizarea planului autorii mizează pe mai multe forţe interne, dar în special pe grupări criminale, pe unii veterani, foşti angajaţi ai forţelor de ordine şi persoane care au legătură cu oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc.

Maia Sandu a subliniat că toţi cei care vor participa la aceste acţiuni îndreptate împotriva statului trebuie să fie traşi la răspundere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *