marcel ciolacu
marcel ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu susține vaccinarea obligatorie, dar că recomandă oamenilor să se vaccineze împotriva COVID-19. El a răspuns astfel unei declarații a șefei CE, Ursula Von der Leyen, care a spus că Uniunea Europeană ar trebui să ia în calcul introducerea obligativității vaccinurilor împotriva COVID-19 ca reacție față de răspândirea rapidă a noii tulpini a virusului, Omicron.

„Exclus ca eu vreodată să susţin vaccinarea obligatorie”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

„Preşedinta Comisiei are dreptul la opinie. Eu am trăit sub comunism. Toate lucrurile se impuneau. Cred, în continuare şi cu convingere, că nu trebuie impusă vaccinarea obligatorie. Este dreptul fiecăruia să decidă”, adăugat Marcel Ciolacu.

„Eu m-am vaccinat de trei ori. Mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi. Nu, nu s-a întâmplat. Sunt la fel de sănătos. Adevărat, cel care nu se vaccinează trebuie să respecte şi dreptul meu la viaţă. El va avea mai multe lucruri de respectat decât mine, care m-am vaccinat”, a spus Ciolacu.

Von der Leyen a spus miercuri că e nevoie de o dezbatere privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 în UE.

„Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată”, a spus Von der Leyen.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a mai spus că niciun social-democrat nu a negociat cu președintele Klaus Iohannis formarea Guvernului și că discuţiile au avut loc doar între partide.

„Nu am negociat cu preşedintele României absolut deloc, absolut nimic. Nu am avut nicio discuţie până ne-am creionat (n.r. Guvernul) Nu am avut nicio negociere eu personal şi nu cred că vreun coleg de-al meu a avut. Mai trebuia să vorbesc eu cu preşedintele ca să vedem că în România sunt trei crize majore? Nu m-am luptat cu preşedintele”, spune Klaus Iohannis.

„Să se lupte în continuare (n.r. Iohannis), nu am nicio problemă. Repet, eu nu am duşmani, ci adversari politici. Domnul Iohannis a fost, cu adevărat, un adversar şi rămâne, în continuare, un adversar al PSD. Dacă îşi va schimba discursul şi abordarea faţă de PSD, e cu totul altceva. Eu mă aşteptam, după ce a început al doilea mandat, preşedintele să nu se mai implice”, a spus preşedintele PSD la TVR 1, Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *