Comasarea alegerilor nu este o soluție pentru viitorul scrutin din 2024, pentru alegerile locale și parlamentare, consideră Marcel Ciolacu. Președintele PSD nu crede că această variantă este constituțională, și chiar dacă ar fi, nu ar susține-o, a declarat el.

Marcel Ciolacu a declarat că varianta dorită în special de liberali și susținută de UDMR, nu e constituțională, însă și dacă ar fi constituțională, el nu o susține, a declarat liderul PSD luni seară într-o emisiune televizată, potrivit B1TV.

„Eu nu cred că se pot comasa alegerile. În primul rând alegerile europarlamentare au loc mult mai devreme. Iar alegerile locale nu pot fi comasate cu alegerile generale. Constituțional nu se poate. Se discută, dar părerea mea este că nu se poate”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a fost întrebat și despre declarațiile făcute de Alina Gorghiu, președintele Senatului, potrivit cărora o comasare a alegerilor este posibilă. Șeful PSD a răspuns tranșant: „Să comaseze Gorghiu dacă zice că se poate. Eu consider că e corect să gândim ce e mai bine pentru democrație”.

Liderul PSD a conchis că nu este adeptul comasării alegerilor și că n-ar susține varianta comasării nici dacă ar fi constituțional.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre rotativa guvernamentală. Șeful PSD a subliniat că președintele României va respecta protocolul.

Mă bazez pe președintele României. Chiar îmi doresc o Românie normală. Eu sunt ferm convins că va respecta înțelegerea din protocol, că va fi o rotație corectă, la timp. Eu nu am făcut nici un acord cu președintele României. A luat act de crearea unei majorități. E în funcție de majoritatea care s-a creat. Dacă românii au considerat că PSD a câștiga alegerile, este bine să respecți decizia românilor”, a spus Ciolacu.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *