Premierul Marcel Ciolacu vrea ca lista de europarlamentare să fie deschisă de către o femeie care nu a făcut politică până acum și nu a fost membră de partid, în cadrul unui eveniment dedicat reprezentării femeilor în alegeri. El a evidențiat importanța de a implica mai multe femei în procesul politic.

Ciolacu a subliniat că partidul său a luat decizii în privința candidaturii unor femei în funcții importante, evidențiind faptul că este important să se facă alegeri corecte pentru a acoperi echitabil nevoile femeilor din societate. De asemenea, a arătat preocupare pentru electoratul feminin, menționând atenția social-democrației față de egalitatea de gen și impactul politicilor sociale, în special în ceea ce privește femeile.

Știti decizia politică luată de a face o alianţă electorală în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare şi sper ca lista de europarlamentari să fie deschisă de către o femeie, chiar propunând amândoi, şi eu şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă, să fie o femeie care să nu fi făcut politică până acum şi să nu fi fost membră de partid. Eu îl consider un început”, a spus premierul la evenimentul ”Grijă pentru Democraţie: Reprezentarea intereselor politice ale femeilor în alegerile din 2024” a declarat Ciolacu, potrivit PsNews.

Premierul a accentuat importanța politicilor sociale și a trecut în revistă diverse inițiative menite să aducă schimbări pozitive în viața femeilor, dedicându-se problematicii egalității de gen și combaterii violenței împotriva femeilor.

În primul rând, pentru că din punct de vedere doctrinar, social-democraţia pune un accent mai mare pe politicile care promovează echitatea şi egalitatea, inclusiv egalitatea de gen. În al doilea rând, pentru că aşa cum arată studiile sociologice, femeile tind să voteze preponderent stânga, inclusiv în România” (…)

Mai mult decât atât, ştim cu toţii, orice politică socială este de natură să afecteze preponderent femeile. Doar ca exemplu, majorarea salariului minim, de două ori în 2023, promovată de PSD, este de natură să beneficieze în special femeile. De ce? Angajaţii sectoarelor unde se regăseşte preponderent salariul minim sunt femei. În plus faţă de politicile sociale, avem o serie de acţiuni care vizează exclusiv femeile. Aş vrea să vă amintesc, am lansat recent, în noiembrie anul trecut, campania STOP violenţei împotriva femeilor. E o campanie în care m-am angajat personal şi la care ţin”, a mai declarat premierul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *