MARCEL CIOLACU
MARCEL CIOLACU

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri seară, la România TV, că Nicolae Ciucă este „un om capabil, un om care înţelege exact în ce s-a aruncat şi un om foarte responsabil” și că acesta ar putea rămâne premier şi după un an şi jumătate, dacă va face performanţă, pentru că asta „înseamnă maturitate politică”.

Domnul Ciucă, din punctul meu de vedere, este un om capabil, un om care înţelege exact în ce s-a aruncat şi un om foarte responsabil. Şi sunt ferm convins că va avea un mandat bun de prim-ministru”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă va fi schimbat, dacă va performa, liderul PSD, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Categoric îl voi lăsa pe domnul Ciucă să fie în continuare prim-ministru dacă ajunge la asemenea performanţe. Asta înseamnă maturitate politică între oameni normali, nişte patrioţi, care iau nişte decizii normale”.

Marcel Ciolacu a confirmat că există o decizie oficială de îngheţare a salariilor demnitarilor, a pensiilor speciale şi a salriilor majorităţii bugetarilor.

„Trebuie să depăşim această criză economică, deficitul este foarte mare, aşteptăm execuţia bugetară. Am intrat la guvernare din mers, deocamdată am rezolvat urgenţele. Sp nu uităm că suntem în pandemie, eu nu o sa anunţ triumfător că am învins pandemia. Haideţi să dăm o şansă acestei coaliţii, care este condamnată să guverneze până în 2024″, a spus prşedintele PSD în exclusivitate la România TV.

„Am picat de acord cu ceilalţi lideri din coaliţie că trebuie să intervenim pe salariile angajaţilor din sănătate, cu excepţia medicilor şi asistentelor”, a mai spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, că este posibil ca bugetul de stat pe 2022 să fie aprobat într-o sesiune extraordinară, la începutul anului. Preşedintele PSD a fost întrebat, la sediul central al PSD, dacă legea bugetului va fi adoptată până la sărbători.

Acordul politic din coaliţia PSD-PNL-UDMR prevede rotaţia premierilor după un an şi jumătate. Primul premier a fost nominalizat de PNL, Nicolae Ciucă, al doilea ar urma să fie propus de PSD.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *