Premierul Marcel Ciolacu spune că noua lege a pensiilor va aduce dreptate și satisfacție milioanelor de pensionari care au așteptat mult timp pentru aceasta. El a subliniat importanța echității în sistemul de pensii și a exprimat încrederea că acest proiect legislativ va aduce schimbări pozitive.

Într-un discurs ținut în cadrul ședinței de Guvern, Ciolacu a declarat, potrivit B1TV: „Este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care așteaptă de ani de zile acest lucru. Este o lege care aduce echitate în sistem, pensii egale pentru muncă și contribuții egale”

Premierul a subliniat că măsurile prevăzute în noua lege a pensiilor vor duce la creșterea pensiilor în două etape. Începând cu data de 1 ianuarie, se va aplica o indexare cu 13,8%, iar ulterior, la 1 septembrie, va avea loc recalcularea pensiilor conform noilor reglementări.

Ciolacu a evidențiat importanța adoptării rapide a acestei legi în Parlament, menționând: „Avem însă o condiție de îndeplinit, să reușim să adoptăm această lege în Parlament până pe data de 20 noiembrie. De aceea fac apel către toți miniștri implicați în procesul de avizare să trateze cu prioritate această lege pentru a o trece prin Guvern în cel mai scurt timp.”

Premierul a subliniat că adoptarea noii legi a pensiilor până la termenul stabilit este crucială pentru a asigura dreptatea pentru pensionari și pentru a avea un impact pozitiv asupra negocierilor privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este evident că guvernul condus de Marcel Ciolacu acordă o importanță deosebită soluționării problemei pensiilor și se angajează să ofere o viață mai bună pentru pensionarii României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *