Marcel Ciolacu se angajează: "Eu o să demisionez dacă pierd alegerile. Momentan nu am pierdut niciun rând de alegeri". Nicolae Ciucă evită răspunsuri
Marcel Ciolacu se angajează: "Eu o să demisionez dacă pierd alegerile. Momentan nu am pierdut niciun rând de alegeri". Nicolae Ciucă evită răspunsuri

Liderii coaliției PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au declarat miercuri la Parlament că își asumă responsabilitatea pentru campania electorală comună și pentru rezultatele obținute.

Ciolacu a afirmat că va demisiona dacă pierde alegerile, menționând că nu a pierdut nicio competiție electorală până în prezent.

„Eu o să demisionez dacă pierd alegerile. Momentan nu am pierdut niciun rând de alegeri”, a declarat Ciolacu.

Ciucă a evitat un răspuns direct la întrebarea despre demisie, subliniind că rolul lor actual este de a mobiliza electoratul și de a obține un scor electoral cât mai bun.

„Rolul nostru astăzi, când am luat o decizie care vizează desfăşurarea unei campanii politice şi a unei confruntări politice nu este acela de a discuta despre demisie. E vorba de a face tot ce ne stă în putinţă să mobilizăm activul de partid, electoratul, să reuşim ca scorul pe care îl obţin partidele separat la locale şi împreună la europarlamentare să fie cel mai bun cu putinţă”, a explicat Ciucă, citat de Gândul.

Ambii lideri au confirmat comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, anunțând liste comune la europarlamentare și liste separate la locale.

Ciolacu a declarat că alianța PSD-PNL va obține un scor foarte bun la europarlamentare.

„Va fi un scor foarte bun. E decizia românilor, nu a mea, a domnului Ciucă sau a colegilor noştri”, a spus Ciolacu.

Ciucă a declarat că PNL va vota un candidat propriu la alegerile prezidențiale.

„Eu sunt membru PNL. Dacă aș fi membru PSD, îndeplinește probabil condițiile să fie votat, dar nu sunt membru PSD. Eu sunt membru PNL și voi vota un candidat al Partidului Național Liberal”, a spus Ciucă.

Liderii coaliției au fost întrebați și dacă își asumă un scor de 50% la europarlamentare.

Ciucă a declarat că PNL și PSD își asumă obținerea primului loc la europarlamentare.

„Ne asumăm scorul care să ne plaseze pe primul loc la alegerile europarlamentare”, a declarat Ciucă.

Ciolacu a completat:

„Această alianţă va fi pe primul loc, detaşat”.

Declarațiile liderilor coaliției PSD-PNL vin în contextul pregătirilor pentru campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 2024.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *