Premierul României, Marcel Ciolacu, efectuează o vizită în Israel
Premierul României, Marcel Ciolacu, efectuează o vizită în Israel

Premierul României, Marcel Ciolacu, efectuează o vizită în Israel marți, 17 octombrie 2023, întâlnindu-se cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, și cu reprezentanții comunității românești, dar și cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011.

În cadrul vizitei sale, Marcel Ciolacu transmite un mesaj de solidaritate poporului israelian și un puternic semnal de sprijin pentru importanta comunitate românească care trăiește în această țară. Premierul a declarat că România continuă să fie un factor de stabilitate și să apere pacea, valorile democratice, drepturile omului și să combată cu fermitate terorismul, antisemitismul, xenofobia și discursul incitator la ură.

În cadrul vizitei sale, Marcel Ciolacu este însoțit de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, deputatul Silviu Vexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid, transmite B1TV.

Am mers în vizită în Israel pentru a transmite mesajul nostru de solidaritate poporului israelian și un puternic semnal de sprijin importantei comunități românești care trăiește în această țară. În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate, să apere pacea, valorile democratice, drepturile omului și să combată cu fermitate terorismul, antisemitismul, xenofobia și discursul incitator la ură”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *