godina

Marian Godină a povestit un episod în care a fost jignit de colegi. „Văzând că nu-s deloc încrezut, dragii mei colegi s-au simțit superiori. Au ajuns astfel să țipe la mine. Am dus și gunoiul, am spălat și mașinile”, a spus el.

Cunoscutul polițist Marian Godină a anunțat că vrea să se lase de meserie. Cu o experiență de 16 ani în câmpul muncii, acesta câștigă 5.000 de lei pe lună. Mesajul lui a stârnit un val de critici și reacții negative.

„Aseară, însă, am fost complet dezamăgit și demoralizat. Nu am deranjat pe nimeni cu nimic, am zis doar că eu cred că pot face mai mult pentru mine și pentru familia mea. Atât. M-am întrebat totuși, dacă nu cumva am și greșit pe parcursul ăsta al meu. Iar comentariile de ieri îmi arată că am greșit. M-a preocupat mereu să rămân cu picioarele pe pământ, iar pentru asta nu numai că am rămas la fel de modest ca înainte, dar am devenit și mai modest”, a povestit Godină, pe Facebook.

Polițistul a dat drept exemplu momentul în care s-a mutat de la Poliția Rutieră la SAS. „Colegii de acolo m-au primit cu reticență crezând că voi fi cu nasul pe sus, că sunt pilos și că voi fi tratat preferențial”, a spus el.

„I-am spus șefului meu că ar face o greșeală să nu mă sancționeze”

„M-am purtat umil și am vrut să le arăt că nu sunt cu nimic mai presus de ei, că urăsc prea mult nepotismele ca să mă transform chiar eu unul care ar profita de notorietate pentru a-mi crea beneficii la serviciu. Într-o dimineață am întârziat la o misiune, lucru care mi s-a întâmplat o singură dată în carieră, dar pentru care mi-a fost extrem de rușine. I-am spus șefului meu că ar face o greșeală să nu mă sancționeze, că știu că am greșit impardonabil și că îmi doresc să fiu sancționat, mai ales că vor spune unii că sunt pilos și că d-aia am scăpat. Șeful meu mi-a spus că ar face o nedreptate dacă m-ar sancționa pentru că au mai fost colegi care au întârziat și nu au fost sancționați. Din fericire, șefului meu nu-i pasă câtuși de puțin de activitatea mea extra, nu e impresionat de notorietatea mea și se poartă cu mine exact ca și cu ceilalți, motiv pentru care îl admir. Căci sunt alții care mă lingușesc când mă văd și mă înjură după ce trec de mine”, a mai povestit omul legii, aflat acum în concediul de creștere a copilului.

„Văzând că nu-s deloc încrezut, ba chiar sunt mai umil decât ar trebui, dragii mei colegi nu numai că au văzut că-s egal cu ei, dar s-au simțit superiori. Au ajuns astfel să țipe la mine să duc gunoiul, să mă certe că nu țin bine arma sau să râdă de mine în hohote când nu știam să merg tactic. Asta pentru că le-am permis. Dar am dus și gunoiul, am spălat și mașinile, și am zis să-i las în pace, să se simtă ei bine”, a adăugat sursa citată.

„M-am întrebat până când voi mai accepta să fiu în halul ăsta de prost”

Mai apoi, Godină a povestit un moment în care s-a „întrebat până când voi mai accepta să fiu în halul ăsta de prost”, când un coleg l-a jignit.

„Într-o zi, având de recuperat niște ore libere, trebuia să încep serviciul de la ora 12 noaptea.

Unul dintre colegi m-a sunat să-mi spună că e ziua unui coleg și dacă vin la 12 noaptea la bază, să merg în cursul zilei și să cumpăr un tort și niște lumânări pentru a-i face o surpriză. Colegul care își sărbătorea ziua mi-ar fi cumpărat lumânări doar pentru a mi le pune la cap, eventual, căci nu mă suportă deloc.

Recunosc că a trebuit să-mi calc pe orgoliu pentru a umbla după tort și lumânări pentru un asemenea personaj, dar iată-mă ajuns la 12 noaptea în bază, cu tortul în brațe și aprinzând lumânările în liniște pentru a nu deconspira planul. După cum ne-a fost planul, am sunat pe telefonul fix și i-am spus celui care a răspuns, și care știa că voi suna, că avem alarmă, e un scandal în Apața și să se echipeze urgent. Era ora 12. Am auzit imediat forfotă, băieții coborau urgent să se echipeze și să plece.

Chiar sărbătoritul, pe care-l așteptam pentru a-l surprinde, a coborât printre primii și, referindu-de la mine, a exclamat ceva de genul „bă, ăla nu a venit încă la muncă?” A fost mult mai plastic în exprimare, desigur, dar pentru că nu-mi aduc aminte exact cuvintele, nu le reproduc.

Știu doar că am rămas cu tortul și cu lumânările aprinse în brațe și m-am întrebat până când voi mai accepta să fiu în halul ăsta de prost”, a povestit, pe Facebook, polițistul.

„Vreau să las la o parte rușinea și modestia, căci văd că nu îmi aduc nimic bun”

În acest context, Godina a anunțat că și-a făcut cont pe Patreon, o platformă dedicată creatorilor de conținut, unde cei care vor să se aboneze trebuie să plătească o anumită sumă de bani.

„Vreau să și schimb ceva la mine, vreau să las la o parte rușinea și modestia, căci văd că nu îmi aduc nimic bun. Vreau să fac și pentru mine lucruri, căci am o familie care nu trăiește din comentarii, like-uri sau share-uri. Mi-am făcut cu mult timp în urmă un cont de Patreon de care mi-a fost rușine să vorbesc, deși eram conștient că sunt oameni dispuși să plăteasă pentru munca mea. Am zis că dă foarte urât, că nu sunt eu genul să apelez la așa ceva”, a adăugat el.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *