Măsurile sociale adoptate de Guvern au fost anunțate de președintele PSD, Marcel Ciolacu. Prin acestea, Guvernul vrea protejarea persoanelor vulnerabile, afectate de multiplele crize care au lovit regiunea și România.
„Românii au rezistat în ultimii doi ani în fața pandemiei care a fost urmată de o criză energetică fără precedent. Peste toate acestea a venit și acest război irațional. Cu toate acestea, românii au făcut mereu față provocării. Este nevoie ca și clasa politică să se ridice la nivelul cetățenilor. Trebuie să oferim un ajutor real, speranță și oportunități cetățenilor.
Jumătățile de măsură nu sunt suficiente. PSD a intrat la guvernare pentru a veni cu soluții pentru oameni și economie. Nu mai avem timp de politică sterilă și trebuie să oferim soluții la problemele românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.
A venit momentul ca noi oamenii politici să livrăm. Planul are o valoare de 17,3 miliarde de lei, sumă dublă față de banii alocați pentru sprijinirea populației în timpul pandemiei, nu afectează alocările pentru investiții, o mare parte din măsuri vor avea sursă de finanțare fondurile europene” a declarat luni seara președintele PSD, Marcel Ciolacu, citat de B1TV.
Marcel Ciolacu a explicat în ce constă pachetul de măsuri sociale gândite de Executiv. Măsurile sociale adoptate de Guvern, pentru stat și privat
„Mai mult de jumătate din populația României va beneficia de o formă de protecție în fața scumpirilor. Venim în sprijinul pensionarilor, a familiilor cu venituri mici prin alocarea unui miliard de euro sub formă de vouchere pentru alimente de bază și vouchere pentru elevi. Valoarea voucherelor va fi de 50 de euro, acordate la fiecare două luni celor mai vulnerabile dintre categorii.
Voucherele pentru elevi, de 30 de euro lunar, vor fi acordate în perioada școlară pentru rechizite, haine și alimente.
Vom veni în sprijinul salariaților din domeniul privat prin majorarea cu 50% a valorii tichetelor de masă.
O altă măsură care vine în sprijinul salariaților se referă la zero taxe pentru creșterea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.
Pentru bolnavii din spitale planul nostru vizează creșterea cu 100% a cotei de hrană.
Am lăsat la final una dintre cele mai importante categorii vizate, agricultura românească. Statul trebuie să intervină pentru a sprijini agricultura. Vrem ca salariul minim în agricultură să fie majorat la 3.000 de lei. În construcții am văzut cu toții că această măsură a funcționat” a mai spus Ciolacu.