Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor | Câţi bani vor primi în plus bugetarii
Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor | Câţi bani vor primi în plus bugetarii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit noi explicații cu privire la ce se va întâmpla, luni, la Palatul Victoria, cu privire la adoptarea măsurilor economice pentru români.

Ministrul Muncii a început prin a dezminţi presupusa întârziere a măsurilor de sprijin din cauza lipsei actelor necesare.

„Noi trebuie să avem o decizie finală în coaliţia politică şi imediat intrăm la treabă şi redactăm actele normative.”, a explicat Marius Budăi pentru Antena 3.

Ministrul Muncii a spus că una din principalele provocări pe care le are în faţă guvernul este găsirea unui echilibru în adoptarea noului pachet de sprijin economico-social.

„Cetăţenii României au nevoie de aceste măsuri şi noi trebuie să calculăm şi să fim atât de atenţi ca nu cumva din dorinţa de a face bine să nu facem mai rău. Trebuie să fim atenţi să creăm un echilibru între a sprijini categoriile vulnerabile dar şi să nu dezechilibrăm economia.”, a susţinut ministrul Muncii.

Concret, la ce măsuri să ne aşteptăm a fi adoptate mâine?

„În primul rând vom majora valoarea normei de hrană din spitale şi centrele de plasament. Vom majora valoarea tichetelor de masă (…) şi acele vouchere de care am vorbit, în primul rând pentru copii care au burse sociale – pentru că ne dorim foarte mult să prevenim abandonul şcolar -, şi ulterior către categoriile care au pensii şi salarii mici, la nivelul salariului minim, să îi sprijinim cu nişte tichete valorice pentru a-şi putea procura alimentele de bază.”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii.

Totodată, Marius Budăi a explicat că pachetul economico-social pe care Guvernul îl implementează va veni în sprijinul cetăţenilor români „pentru a le apăra puterea de cumpărare”.

„Ştim cu toţii în ce situaţie suntem şi cu această criză de securitate şi toate crizele pe care le-am traversat în ultimii doi ani. Avem obligaţia să ne adresăm în primul rând către cetăţenii vulnerabili şi să creem în paralel cu aceste măsuri şi măsuri pentru mediul de afaceri şi pentru produsul românesc, să sprijinim mediul de afaceri românesc să-şi poată apăra locurile de muncă existente să ne gândim ulterior să-i încurajăm să mai creeze alte locuri de muncă”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, în direct la România TV.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *