Rareș Bogdan anunță: Florin Cîțu are sprijinul PNL, nu cred că USR PLUS stă într-un singur om
RareȘ Bogdan anunță: Florin Cîțu are sprijinul PNL, nu cred că USR PLUS stă într-un singur om

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat duminică seară, 10 aprilie, că preşedintele Klaus Iohannis nu a participat la Congresul Extraordinar al PNL la care Nicolae Ciucă a fost ales președintele partidului pentru că „are o activitate furibundă” la instituţiile europene unde se preocupă de criza geo-politică în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

„Preşedintele României de 45 de zile este într-o activitate furibundă, vă spune un om care stă 3-4 zile la Strasbourg, Paris sau Bruxelles, la instituţiile europene. România practic se reconfigurează la nivelul leadership-ului european”, a spus Rareș Bogdan la Digi24, conform news.ro.

„Domnia sa este extrem de preocupat de situaţia geo-politică, geo-strategică, este parte activă a încercării de a sprijini Ucraina, de a ridica UE, de a sprijini ca un pilon de securitate Alianţa Nord-Atlantică în regiune, este în plină activitate de mediere de conflicte, de sprijin pentru Ucraina.Domnia sa a considerat că este mai important ca în acest moment să se ocupe de problemele de reprezentarea României şi o face cu mare cinste”, a spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareș Bogdan a adăugat că acest Congres extraordinar al PNL a fost o chestiune internă.

„Chestiunea noastră fiind una internă, nu am invitat niciun alt lider, nici din partea dreaptă a eşichierului, nici din colegii de guvernare, pentru că am considerat că trebuie să rezolvăm o problemă extrem de rapid, fără prea multe floricele, cu multă seriozitate, cu multă solemnitate şi să ne apucăm de treabă, pentru că e nevoie de bună guvernare, e nevoie de măsuri”, a precizat Rareş Bogdan.

Premierul Nicolae Ciucă a devenit duminică, 10 aprilie, noul președinte al PNL, după un Congres extraordinar în care a fost singurul candidat. Din 1.120 de voturi exprimate, 1.060 au fost „pentru” și nimeni nu a votat împotrivă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *