Medicamentele nu își mai fac efectul pentru bolnavii infectați de COVID în condițiile în care aceștia ajung foarte târziu la spital, atrage atenția Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta. Pacienții ar trebui să vină la spital la momentul la care valoarea saturației oxigenului scade sub valoarea de 92, a explicat ea.

Dacă medicul consideră că este necesar, spitalele COVID-19 pot să ofere tratament oral cu antiviral fără costuri pentru pacient, a precizat dr. Beatrice Mahler marți seară, la B1TV.

Avem medicamente, dar aprovizionarea o facem aproape zilnic. Consumul este foarte mare. Într-adevăr, prețurile sunt crescute la medicamente, în acest moment, cele mai scumpe medicamente sunt asigurate de Ministerul Sănătății. Sunt medicamente, dar să știți că mulți pacienți ajung atât de târziu încât medicamentele nu mai ajung să își facă efectul. Dacă ar înțelege toată lumea să vină la spital atunci când începe saturația să scadă, să meargă sub 92, ar fi o cu totul altă abordare a șansei lor la viață”.

Medicamentele nu își mai fac efectul dacă pacienții ajung târziu la camera de gardă. Medicul spune că ar trebui să ne prezentăm la un spital atunci când saturația scade sub 92-93.

Este foarte important să ajungă într-o cameră de gardă, să beneficieze de un consult, să primească în primul rând tratament antiviral, nu tratament antibiotic. Avem un exces de consum al antibioticelor, un exces de consum care n-o să ne facă bine pe termen mediu și lung în România”, a adăugat Beatrice Mahler.

Referitor la situația stocurilor de antivirale, managerul Institutului Marius Nasta a precizat: „În acest moment, spitalele Covid pot să ofere pacienților tratament oral cu antiviral, dacă medicul consideră că este necesar, fără costuri pentru pacient”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *