Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală, a vorbit cu optimism, duminică, la Antena 3, despre sfârşitul pandemiei.

Specialistul în boli infecţioase spune că iarna aceasta ar fi sfârşitul pandemiei COVID-19.Întrebat cât va mai dura această situaţie medicală, medicul a răspuns:

„Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toţi (…)Eu sunt optimtist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă” a mai spus Adrian Marinescu.

„Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie”, a spus medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş, duminică, la emisiunea De-a viaţa ascunselea, de la Antena 3.

Specialistul a povestit că şi-a dorit din copilărie să devină medic, iar cel mai plăcut sentiment este acela când reuşeşte să rezolve un caz grav.

Adrian Marinescu: „E un moment greu pentru noi toţi”

„Când reuşeşti să faci pe cineva bine, mai ales un caz dificil, nu există un alt sentiment mai plăcut, sufleteşte, e un sentiment grozav. Nu e sentiment mai plăcut ca o vindecare a cuiva”, a mai spus Adrian Marinescu.

Totodată, directorul medical al Institutului „Matei Balș” din București, Adrian Marinescu, a atras atenția, la Digi24, asupra presiunii pe spitale din ultimele zile, când a crescut simțitor numărul pacienților. Locurile care se eliberează se ocupă imediat de alți bolnavi. Potrivit medicului, cei care ajung în unitățile sanitare cu forme medii și grave sunt nevaccinați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *