Medicul Beatrice Mahler: „Nu știm dacă vaccinul va fi capabil să lupte cu noile mutații ale virusului”

Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a explicat într-un interviu pentru GÂNDUL.RO beneficiile vaccinării împotriva virusul SARS-COV-2. În prezent, 70% din personalul medical a fost vaccinat la ”Marius Nasta”. Medicul pneumolog spune că, cu cât ne vom vaccina mai repede și numărulpersoanelor imunizate va crește, cu atât șansele ca virusul să sufere noi mutații sunt mai mici.

„Vaccinul este astfel structurat încât să producă anticorpi împotriva proteinei Spike. Cât timp proteina Spike a virusului SARS-COV-2 nu se modifică structural foarte mult, vaccinul va oferi protecție. Cu cât ne vom vaccina mai repede, cu cât numărul de persoane care se vor vaccina va crește și pandemia va scădea, cu atât riscul de dezvoltare al noilor mutații scade. Dacă nu, ne putem aștepta la noi mutații și cu siguranță nu știm dacă vaccinul acesta va fi capabil să lupte împotriva lor”, a spus medicul Beatrice Mahler, managerul ”Marius Nasta”, pentru GÂNDUL.

Beatrice Mahler, despre diferențele dintre vaccinurile BioNTech Pfizer și Moderna

„Sunt date minime că ar fi o diferență. Sigur că este important lotul de persoane pe care a fost studiat vaccinul și comorbiditățile, dar sunt amândouă vaccinuri efieciente atâta timp cât au peste 90% eficacitate. În prezent, am vaccinat 70% din personalul medical. Menționeaz că o parte din colegii mei sunt în perioada post-covid  și au amânat momentul de administrare al primei doze de vaccin. Probabil că la sfârșitul lunii ianuarie vom ajunge undeva la 85%. Nu cred totuși că vom depăși acest procent, decât dacă, cei care au refuzat se vor răzgândi. Mulți sunt influențați de zvonurile care circulă pe social media, legate de posibilele efecte pe termen lung ale vaccinului, pe care, cu siguranță, nu le cunoaștem  în totalitate, dar frica și opiniile care circulă, au indus o teamă atât de mare încât toate discuțiile pe care le-au avut cu colegii mei medici, nu au putut fi combătute”, explică managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *