AAAA

Președintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a făcut o declarație controversată în cadrul unui interviu acordat unui post radio din țara sa.

Potrivit oficialului, Rusia ar fi o victimă a statelor occidentale care, prin acțiunile lor, au împins-o tot mai departe de granițele fostei URSS.

Totodată, acesta susține că Occidentul „a făcut o greșeală strategică când a încercat să scoată Ucraina de sub sfera de influență a Rusiei”, potrivit Digi24.

„Desigur, să nu înțelegem greșit, nicio lege internațională sau morală nu poate absolvi Rusia de responsabilitatea agresiunii. Cel care trage primul glonț este în principiu cel responsabil. Dar trebuie să vedem și faptul că, de decenii, Rusia nu numai că este împinsă departe de fostele teritorii ale imperiului, dar a simțit și că asta nu este de ajuns pentru Occident, care împinge din ce în ce mai aproape de teritoriile Rusiei, și cred că Occidentul a făcut o greșală strategică când a încercat nu doar să scoată Ucraina de sub sfera de influență a Rusiei, dar și să o transforme într-o bază militară înarmată împotriva Rusiei”, a declarat acesta.

„Liderii Rusiei au simțit că nu mai pot să dea înapoi”, a spus președintele Parlamentului Ungariei, explicând că „Rusia a pornit războiul, dar atât Rusia cât și Ucraina au fost târâte în acest război de niște interese care nu vor face ca viitorul celor două țări să fie luminos”.

Laszlo Kover: Statele baltice, Polonia și România încearcă să își impună politicile în alte țări

De asemenea, liderul Parlamentului de la Budapesta a vorbit și despre diferențele de opinii dintre statele membre ale Uniunii Europene în legătură cu Rusia.

„Statele baltice, Polonia și România simt clar că sunt susținute de SUA și încearcă să-și impună politicile și în celelalte țări, adică să le convingă să rupă definitiv relațiile cu Rusia. Liderii politici din Cehia, Slovacia și Ungaria sunt mai pro-pace. Ar trebui să ne așezăm la masă și să înțelegem punctul de vedere al celuilalt, dar un război nu este un timp pentru rațiune, respect și calm, deși acestea sunt cele mai necesare. Noi încercăm să atragem atenția asupra efectelor negative pe termen lung care vor fi din cauza neînțelegerilor între țările din Europa Centrală”, a spus Kover.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *