Mesajele antivaccin provin din Rusia și „sunt traduse pe Google”
Mesajele antivaccin provin din Rusia și „sunt traduse pe Google”

Mesajele antivaccin provin din Rusia și „sunt traduse pe Google” de politicieni precum Diana Șoșoacă și parlamentarii AUR, în frunte cu George Simion, consideră vicepreședinta PMP Ioana Constantin. Mai mult, acestea fac în mod evident societății, încât au fost preluate și de o parte din preoți.

Ioana Constantin a atras atenția că, din cauza mesajelor antivacciniste, unii oameni au refuzat vaccinarea anti-COVID-19, s-au îmbolnăvit grav, iar apoi au murit, iar unii preoți, ar trebui sancționați mai dur pentru afirmațiile lor, a spus ea într-o emisiune B1TV.

Protosinghelul Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii Durău, le-a spus enoriașilor că totul e o conspirație a „Guvernului Mondial creat de extratereștri”, care vrea să controleze oamenii prin cipurile din vaccin. El a mai afirmat că „vaccinarea e o condamnare la moarte” și că „vaccinul otrăvește copiii”.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat spunând că „Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde”: „Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor”.

În iunie, starețul unei mănăstiri din Neamț le-a spus enoriașilor că oamenii vaccinați „vor fi zombi” și „se vor umple de solzi și cancere de sânge”. Iar Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, le-a spus oamenilor să nu tolereze vaccinarea obligatorie, pentru că vaccinul „nu-i asumat de nimeni și sunt atâtea urmări negative”.

Poziționarea oficială a Bisericii Ortodoxe a fost limpede și au fost nenumărate îndemnuri la vaccinare. Eu sunt o mare susținătoare a deschiderii sau a menținerii deschise a bisericilor, ca atare merg duminica la slujbe și mereu, cel puțin unde merg eu, în Sectorul 1, există astfel de îndemnuri din partea preoților” și-a început argumentația Ioana Constantin.

Dar astfel e reacții trebuie sancționate mult mai dur, că sunt oameni simpli care nu au acces la informații, sunt mai temători și pot să ia în serios bucăți din ce aud. În comunitățile rurale, preotul este un factor important, mai ales pentru cei mai în vârstă.

Dacă la asta adaugi acest cocktail pe care-l fac cei ca Șoșoacă și alți demnitari, până la urmă oameni care vin în Parlament, și fac legi, și au acces la anumite trusturi de presă…

Ce spun Șoșoacă și cei de la AUR tradus în limba rusă pe Google e exact propaganda rusească care, din păcate, a afectat foarte mulți oameni care fie s-au îmbolnăvit, fie au stat foarte mult până să se decidă să se vaccineze. Și e o chestiune de viață în primul rând. Mulți dintre oamenii aceștia care nu s-au vaccinat și au ajuns la ATI sau care au murit au fost de multe ori victimele acestei propagande nenorocite pe care demnitari și trusturi de presă au lăsat-o să curgă în spațiul public”, a declarat Ioana Constantin.

Mesajele antivaccin provin din Rusia. Vicepreședintele PMP a îndemnat apoi oamenii să se vaccineze anti-COVID: „Noi îndemnăm oamenii să se vaccineze, să se testeze cei care pot . Nu avem altă soluție acum. știința atât a putut, să facă aceste vaccinuri. Peste un an – doi, poate acest virus va deveni o răceală banală pe care o vom trata cu pastile simple, dar acum s-au pierdut mult prea multe vieți. Până la urmă e o chestiune de solidaritate în comunitate”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *