volodimir zelenski
volodimir zelenski

Mesajul lui Zelenski, la cinci luni de la invadarea Ucrainei de către ruși. Ucrainenii nu pot fi dezbinați și vor continua să la facă pagube majore invadatorilor, a transmis Zelenski la împlinirea a exact cinci luni de război. „Chiar și ocupanții recunosc că noi vom câștiga” a mai spus președintele Ucrainei în mesajul său către țară.

Liderul de la Kiev a precizat că „chiar și ocupanții recunosc că vom câștiga”. „Auzim asta în conversațiile lor tot timpul. În ceea ce le spun rudelor când îi sună”, a ținut să precizeze Zelenski.

Ca în fiecare zi din ultimele cinci luni, Volodimir Zelenski a spus că Ucraina nu cedează împotriva rușilor. „Facem totul pentru a provoca cele mai mari daune posibile inamicului și pentru a aduna cât mai mult sprijin pentru Ucraina”, a ținut să precizeze Zelenski, citat de agenția Ukrinform și Digi24.

Președintele ucrainean spus că vine o săptămână importantă pentru Ucraina, în timp ce se apropie vacanța în mijlocul a ceea ce el a numit un „război crud”.

Dar vom sărbători indiferent de probabilități. Pentru că ucrainenii nu vor fi speriați”, a mai spus Zelenski, făcând referire la Ziua Statului Ucrainean, o sărbătoare care se va ține pe 28 iulie.

După opt ani de război în Donbas, da, vom sărbători, în ciuda a tot ce se întâmplă. Pentru că ucrainenii nu pot fi dezbinați.

Ziua Statului Ucrainean va afirma legătura dintre ucrainenii care trăiesc acum cu multe generații ale poporului nostru. Experiența de construire a statului ucrainenilor, cultura noastră, identitatea noastră, caracterul ucrainean sunt vechi de peste o mie de ani.

Acum, în multe isprăvi ale războinicilor noștri, în înțelepciunea poporului nostru în lupte, chiar și pur și simplu în conversațiile ucrainenilor obișnuiți despre ceea ce se întâmplă, putem vedea, putem auzi și înțelege exemple ale acelorași personaje care au trăit cu sute de ani în urmă. Putem vedea exemple de aceeași vitejie, aceeași atitudine față de viață și, cel mai important, aceeași atitudine față de Ucraina și de inamic.

Doar cei care nu cunosc adevărul istoriei și nu simt semnificația lui ar putea decide să ne atace, după toate prin câte a trecut poporul nostru și după tot ce am învățat de-a lungul secolelor.

Ucrainenii nu vor renunța niciodată la independența lor și nu se vor dezbina din interior, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori. Nu de data asta! Păstrarea unității și efortul colectiv pentru victorie sunt cele mai importante sarcini ale națiunii noastre acum.

Și, prin urmare, vom putea face ceea ce generațiile anterioare nu puteau face înainte. Acest lucru este valabil pentru apărarea noastră în acest război pentru independență, pentru cursul nostru către o Europă unită, spre apartenența deplină la UE și pentru capacitatea noastră de a deveni unul dintre cele mai moderne state din lume”, a mai spus președintele ucrainean.

Sunt recunoscător tuturor celor care ne apără țara! Și ne urez tuturor, tuturor ucrainenilor, o nouă săptămână productivă. Glorie Ucrainei!”, a fost mesajul de încheiere al lui Volodimir Zelenski.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *