Rușii au luat ostateci ucrainenii de la Cernobîl, după ce s-au retras
Rușii au luat ostateci ucrainenii de la Cernobîl, după ce s-au retras

Rușii au luat ostateci ucrainenii de la Cernobîl, după ce s-au retras din zonă. Membri ai Gărzii naționale, care asigurau paza în zonă și au fot ținuți acolo forțat de ruși cât timp au ocupat centrala, au fost luați de invadatori, care au plecat către frontiera cu Belarusul.

În timp ce au plecat de la centrala nucleară de la Cernobîl, ocupanţii ruşi au luat cu ei membri ai Gărzii Naţionale, pe care îi ţineau ostatici din 24 februarie”, a anunţat agenţia de stat Enegoatom, preluată de France 24 și B1TV.

Până în prezent, numărul de ostatici luat de forțele armate ruse este necunoscut.

Centrala Cernobîl a fost ocupată de ruși în data de 24 februarie, în prima zi a „operațiunii speciale” comandate de către Vladimir Putin.

Între timp, în Ucraina continuă să fie luate decizii importante de la nivelul conducerii țării. Președintele Zelenski a demis doi șefi ai serviciilor de securitate, pe care i-a numit „trădători”. De asemenea, oficialul de la Kiev o așteaptă în această săptămână într-o vizită pe Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

Metsola a anunțat pe Twitter că este „în drum spre Kiev”.

Rușii au luat ostateci ucrainenii de la Cernobîl. Controverse de ambele părți

De partea cealaltă, rușii acuză militarii ucraineni că iau prizonieri și-i împușcă în genunchi. Un videoclip în care soldații ruși se tăvălesc în chinuri a fost distribuit în social media, un gest care demonstrează că Ucraina „tratează prizonierii cu o cruzime extremă”, susține Rusia, potrivit CNN.

Kievul a replicat și a anunțat că va investiga incidentul. Astfel, „dacă se dovedește a fi real, comportamentul este inacceptabil”.

Guvernul ia asta foarte în serios și va fi o anchetă imediată. Suntem o armată europeană și nu ne batjocorim prizonierii. Dacă se dovedește a fi real, acesta este un comportament absolut inacceptabil”, a declarat consilierul prezidențial principal, Oleksei Arestovici.

Tratăm prizonierii în conformitate cu Convenția de la Geneva, indiferent de motivele emoționale personale”, a adăugat oficialul de la Kiev într-un briefing separat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *