486019

Ucraina va primi armele şi muniţiile necesare pe parcursul fiecărei luni din anul 2023 pentru a putea lupta împotriva invaziei ruse, a dat asigurări miercuri ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, citat de Agerpres. Reznikov a enumerat România printre țările unde Ucraina a plasat comenzi pentru armament.

Anunțul oficialului ucrainean vine pe fondul refuzului constant al autorităților române de a discuta public despre eventualele livrări de armament și muniții pentru Ucraina. Restul statelor europene care sprijină Ucraina să reziste în fața invaziei ruse au anunțat public în ce constă sprijinul militar.

În cadrul unui program special difuzat de posturile de televiziune ucrainene şi preluat de agenţia Interfax-Ucraina, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că ţara a semnat numeroase contracte cu alte naţiuni pentru a dispune de arme în lunile următoare.

„Industria militară americană este deja în funcţiune. Cu alte cuvinte, una dintre temele-cheie ale fiecărei întâlniri din cadrul ‘formatului Ramstein’ (cum sunt numite întâlnirile Grupului de Apărare al Ucrainei cu alte naţiuni) este implementarea capacităţilor ţărilor care sprijină Ucraina în acest război”, a precizat ministrul ucrainean.

În acest moment, „au fost deja plasate comenzi, şi nu doar în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări”, a spus el.

”Şi voi discuta deschis, fără să dezvălui mari secrete, am multe contracte semnate pentru a ne furniza armele necesare şi muniţia corespunzătoare. Şi ştiu sigur, miniştrii apărării sau secretarii apărării din diverse ţări îmi confirmă că şi ei au semnat contracte similare”, a spus el.

Agenţia ucraineană a reamintit că ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, a informat încă din noiembrie că cel puţin şase ţări au anunţat mai mult ajutor militar pentru Ucraina la a şaptea reuniune a aşa-numitului format Ramstein.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *