adrian caciu ajustare fiscala echilbru fiscal capital munca 780396

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a spus joi că intrarea României în Spaţiul Schengen se va traduce prin creştere economică.

„În evaluarea mea ar fi un plus de 0,5 puncte procentuale ca urmare a intrării în Schengen”, a spus Adrian Câciu, potrivit Mediafax.

Aderarea României la spaţiul Schengen accelerează creş­terea economică şi balansează deficitul co­mercial.

Creşterea expor­turilor ţării şi a competitivităţii exporta­torilor ar fi principalele avantaje ale intrării în Spaţiul Schengen, potrivit Antena 3.

În consecinţă, majorarea exporturilor aduce atât creştere economică, cât şi diminuarea deficitului comercial la bunuri, cea mai mare vulnerabilitate a economiei româneşti din acest moment.
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că socialişti europeni vor vota, în cadrul Congresului PES, o rezoluţie pentru susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen.

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, va participa în perioada 13-15 octombrie, la Berlin, la Congresul Socialiștilor Europeni (PES Congress), în cadrul căruia social-democrații europeni vor vota o rezoluție pentru susținerea fermă a aderării României la spațiul Schenge

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *