IPS Teodosie contestă toate restricțiile impuse românilor la energie
IPS Teodosie contestă toate restricțiile impuse românilor la energie

IPS Teodosie contestă toate restricțiile impuse românilor pentru economia de energie și consideră că acestea sunt lipsite de logică. Arhiepiscopul Tomisului intră în contradicție cu cerințele Uniunii Europene, argumentând că Dumnezeu, este „Cel ce a lăsat omului de toate”.

IPS Teodosie, și-a exprimat părerea asupra posibilelor restricții în ceea ce privește consumul casnic de energie electrică sau termică. Ierarhul crede că acestea sunt lipsite de logică, relatează B1TV.

„Se aud atâtea zvonuri. Bieții oameni ies să manifeste pentru necaz, sărăcie. Ca păstor, trebuie să mă exprim: aceste restricții, de la curent, de la căldură (să vină administrația să stabilească câtă căldură să ai în casă), este ceva care tulbură firea oamenilor. Nu este nicio logică”, a spus arhiepiscopul, în emisiunea „Dialog duhovnicesc”, la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

În același timp, ÎPS Teodosie susține că Dumnezeu este cel care a lăsat omului de toate, iar credincioșii trebuie acum să se roage pentru ca „așa-zisele amenințări” ale răului să se transforme în raze de bine.

„Vedem cât de îmbrăcate în mister au fost și măsurile din timpul restricțiilor, iar acum se dau la iveală anumite interese. Nu înțelegem, au dispărut sursele de curent, de căldură? Nu au dispărut. De aceea, vă rog să vă rugați să dea Dumnezeu lumină curată în mintea și conștiința cârmuitorilor, începând de la cei care sunt în vârful conducerii europene și mondiale. Acestea sunt niște prevederi omenești, nu au temei logic”, a mai spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *