ministrul transporturilor

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Interviurile Digi24.ro că drumul până la Timișoara îl parcurge în 7 ore. Acesta spune că cea mai proastă porțiune de drum este între Pitești și Sibiu.

„Vineri am plecat cu mașina spre Timișoara. (…) Dacă prind accident pe Valea Oltului s-ar putea să fac foarte, foarte mult. Dacă nu prind accident pe Valea Oltului sau Dealul Negru, undeva în 7 ore. Bucata dificilă e Pitești-Sibiu. E groaznică acea bucată. De la Sibiu până la Timișoara, cu excepția unui lot de 14 kilometri, se merge pe autostradă”, a spus Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Acesta spune că își dorește ca anul viitor să fie semnate contracte de investiții în infrastructură de 10 miliarde de euro.

„Nu cred că există vreun ministru al Transporturilor care a început un proiect și să îl vadă și finalizat. Statul român în toți acești ani a rămas dator major cetățenilor din punctul de vedere al infrastructurii de transport. Eu sunt conștient de acest lucru. Desene cred că avem pentru următorii 50 de ani, din păcate lipsește punerea în practică”, a spus Ministrul Transporturilor.

Totodată, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Interviurile Digi24.ro, că își dorește să implementeze un sistem de drone care să monitorizeze „live” evoluția șantierelor de pe autostrăzile din România. „Ne ajută. Să vedem live”, spune acesta.

„De ce să nu vadă românii cum se lucrează pe autostrăzi. De ce să nu vedem pe siteul ministerul Transporturilor cum se lucrează pe autostrăzile din România, în direct?”, a declarat Sorin Grindeanu.

De asemenea, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu vrea să operaționalizeze și un registru al constructorilor și al utilajelor, astfel încât să existe o evidență clară a resurselor de care dispune un constructor. Grindeanu a explicat că sunt situații în care un constructor câștigă mai multe licitații la care se prezintă cu aceleași utilaje.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *