PSD vrea să îi ia din atribuții lui Raed Arafat. Secretarul de Stat Raed Arafat ar putea pierde din atribuțiile care i-au fost desemnate pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. O parte dintre acestea ar urma să fie preluate de ministrul Sănătății. Vicepremierul Sorin Grindeanu a explicat la Interviurile Digi24.ro că și Rafila este „un specialist, un om respectat în domeniul Sănătății”.

Încă de la audierile din Parlament, înainte de învestirea Guvernului Ciucă, Alexandru Rafila(PSD) a dat de înțeles că Raed Arafat nu se va mai ocupa de gestionarea măsurilor anti-pandemice. Acesta a spus că deși DSU „și-a făcut bine treaba”, măsurile sanitare ar trebui luate și asumate de Ministerul Sănătății și nu de altă instituție.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate și asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății PSD.

Invitat la Interviurile Digi24.ro, vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat că ședința nu a fost una tensionată și că „s-au prezentat argumente pro și contra urmând să se elaboreze o nouă hotărâre cu implicarea mai mare a Ministerului Sănătății.”

„Până acum toate veneau dintr-o anumită zonă, DSU. Eu cred că e o hotărâre corectă ca și cei de la ministerul Sănătății să fie mai implicați în aceste hotărâri”, a declarat Grindeanul, vicepremierul PSD.

Acesta a spus că „va fi o implicare puțin mai mare a ministrului Sănătății. Să vedem dacă lucrurile pot fi gestionate mai bine cu o implicare mai mare a tuturor celor care se pricep”. Vicepremierul PSD este de părere că „nu e suficient un singur om, care a făcut foarte multe lucruri bune în România (n.red. Raed Arafat), și atunci și implicarea ministrului Rafila este binevenită. Este un specialist, un om respectat în domeniul Sănătății, care dialoghează foarte mult și explică aceste decizii”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *