mircea geoană
mircea geoană

Armata ucraineană este o armată „de tip NATO”, spune secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. El a calificat războiul pe care Rusia îl duce împotriva Ucrainei drept unul „criminal și totalmente anacronic”.

Mircea Geoană a menţionat „sancţiunile care deja produc efecte asupra economiei şi finanţelor Rusiei, pierderile masive de oameni şi de echipamente pe care le suferă în faţa unei armate ucrainene mai bine pregătite, mai motivate şi funcţionând pe criterii occidentale, pe model NATO”.

„Armata ucraineană este, astăzi, o armată de tip NATO, pentru că i-am antrenat timp de ani de zile”, a declarat Mircea Geoană.

„Sperăm ca preşedintele Putin să vadă că a persevera în greşeală este un lucru care îi va produce lui, regimului pe care îl reprezintă, dar şi naţiunii lui daune şi mai severe. Sperăm că, întărindu-i pe ucraineni, să scurtăm de fapt războiul şi să creştem costurile pentru Putin şi pentru cei care încă sunt alături de el într-un astfel de război criminal şi totalmente anacronic”, a punctat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a spus că Alianţa îşi face datoria faţă de ucraineni.

„Au dreptul consfinţit în Carta ONU la apărare şi la rezistenţa armată în faţa unei agresiuni armate şi vom continua să furnizăm Ucrainei sprijin militar, sprijin financiar şi sprijin umanitar pentru a-şi duce mai departe, cu bravură, războiul pentru independenţa lor şi pentru dreptul lor de a-şi alege viitorul”, a adăugat Mircea Geoană.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *