Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus, joi, în cadrul Interviurilor Digi24.ro, despre o posibilă candidatură a Gabrielei Firea la alegerile prezidențiale din 2024, că „nu am nici timp, nici interes să mă ocup de lucruri care sunt interesante dar care nu mi se par cu adevărat importante”.

El a declarat că în 2009 „noi am câștigat alegerile prezidențiale care au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul” și că acum nu este în competiție „cu nimeni”. „Singura competiție pe care o am este cu mine însumi”, a mai spus oficialul Alianței Nord-Atlantice.

„Am privilegiul să am o poziție de înaltă responsabilitate într-una dintre cele mai importante organizații ale lumii, într-unul dintre cele mai complicate momente ale lumii. Este o responsabilitatea care îmi ocupă întreaga atenție și întreaga energie. Încerc din această poziție să-mi ajut organizația dar să-mi ajut și țara pe care o reprezint și al cărui cetățean am fost și am să rămân, pe care am s-o slujesc toată viața mea”, a declarat Mircea Geoană la Digi 24.

„Nu am nici timp, nici interes să mă ocup de lucruri care sunt interesante dar care nu mi se par cu adevărat importante. Nu sunt în competiție cu nimeni. Singura competiție pe care o am este cu mine însumi și cu șansa de a putea să demonstrăm că NATO este puternic și că România poate să devină o țară influentă, prosperă și respectată în Europa și în lume. E singurul lucru care mă interesează”, a mai spus Mircea Geoană.

„Dacă ar fi să vorbesc puțin de 2024, din experiența mea puțin mai veche, este că este o discuție că PSD-ul ar trebui să câștige. E legitim, firesc, e un partid mare, important. Am avut și eu rolul meu și contribuția mea în acest partid. Să câștige după 20 de ani alegerile prezidențiale. Aș reaminti faptul că în 2009 noi am câștigat alegerile prezidențiale și care au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul, pe care lideri și instituții l-au făcut în acel moment și consecințele acelui pact cu diavolul le vedem și acum”, spune Mircea Geoană.

„Sunt hotărât să-mi fac treaba aici la NATO și cred că și toți cei de acasă care doresc să candideze în 2024 din PSD, din alte părți, sper din toată inima să fie candidații cei mai buni pe care îi poate da România, bărbați sau femei și românii să aleagă în mod liber calea și viitorul pentru ei și pentru democrația românească. E un subiect care nu este de actualitate, avem timp să discutăm politică românească după ce termin job-ul la NATO”, a mai punctat Mircea Geoană la Digi 24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *