Image default
Actualitate

Nelu Tătaru despre valurile de coronavirus: „Cred că noi am lipit toate valurile în acest moment”

Nelu Tătaru despre valurile de coronavirus. Ministrul Sănătății se așteaptă la o creștere progresivă a numărului de cazuri în următoarele săptămâni și a renunțat la teoria valurilor COVID. În schimb, Raed Arafat a rămas în teoria clasică a răspândirii virusului.

Ministrul Sănătății a explicat situația epidemiologică în care se află România. Valul unu, valul doi…pentru România e de fapt un singur val de infectări cu coronavirus, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru despre valurile de coronavirus: „Valul doi? Cred că noi am lipit toate valurile în acest moment. În contextul în care Europa a intrat în valul doi, noi neieșind din valul unu l-am prins și pe al doilea.

Suntem într-un moment în care avem o creștere a numărului de cazuri și în contextul european al valului doi ne lipim și noi acolo”, a explicat ministrul Sănătății, potrivit Digi24.

Raed Arafat: valul doi de coronavirus se suprapune cu gripa

Vorbind despre valurile de infecție cu COVID, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a susținut că al doilea val al epidemiei de coronavirus se va suprapune cu perioada iernii, când vor exista și cazuri de gripă sezonieră. De aceea, regulile de prevenție trebuie să fie respectate fără excepții, spune Arafat.

„Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia anumite restricții… Sunt unii supărați pe noi, că de ce s-au luat… Dacă continuăm în această logică ”de ce ne trebuie asta, de ce ne trebuie asta?”, atunci clar lupta va fi mult mai grea și cu o durată mult mai lungă. Deci depinde totul de modul în care lucrăm cu toții împreună”, a spus Arafat.

Conform raportărilor de vineri, în ultimele 24 de ore au fost 4.026 de cazuri noi de COVID-19 din 30.325 de teste efectuate. Alți 75 de români au murit din cauza noului coronavirus, în timp ce la Terapie Intensivă sunt internați 726 de pacienți.

Related posts

Cine a făcut aplicația lui Raed Arafat care ne avertizează despre cutremure

George Dumitrescu

Redeschiderea restaurantelor și începerea școlilor va duce la înmulțirea cazurilor de coronavirus, spune Nelu Tătaru. Ministrul a cerut o evaluare a spitalelor de copii

Ludovic Orban anunță: Vom crește cu 200 numărul de locuri la ATI

Andrada Ionescu

1 comment

Sărbătorile de Crăciun vor fi petrecute de români cum respectă regulile 3 noiembrie 2020 at 11:59

[…] Nelu Tătaru a adăugat că multe țări europene au luat măsuri stricte de carantină. […]

Reply

Leave a Comment