Nicolae Ciucă, liderul PNL, compară partidul pe care îl conduce cu PNL în epoca sa de glorie, perioada interbelică când era condus de Dinu Brătianu.

Nicolae Ciucă a subliniat la Brașov că partidul pe care îl conduce este cea mai puternică forță politică din județ. El a amintit de cuvintele lui Dinu Brătianu, un lider vizionar al PNL, din 1949, care a prezis că „PNL va juca un rol mai important decât trecutul său glorios”, transmite PsNews.

Ciucă a vrut să evidențieze importanța PNL în Brașov, exprimându-și încrederea că partidul poate să-și dubleze scorul în zonă. El a subliniat că Ziua Europei aduce aminte de Dinu Brătianu, care în 1949 a anticipat că România va juca un rol crucial în relațiile internaționale economice și politice ale Europei Unite. Dinu Brătianu a prevăzut că PNL va avea un rol semnificativ, mai important decât istoria sa glorioasă, subliniind că partidul trebuie să promoveze libertatea individuală și inițiativa privată în toate domeniile.

PNL e cea mai puternică forţă politică în Braşov. Am crezut că vreţi spuneţi că dublaţi scorul pe Braşov. Asta da se poate. Vă dăm voie. Ziua de 9 mai e o zi cu dublă semnificaţie, este Ziua Europei, şi desigur este ziua în care începem campania electorală. Ziua Europei ne duce cu gândul la unul dintre cei mai vizionari lideri ai PNL, la Dinu Brătianu, care în ianuarie 1949, înainte să fi fost arestat de către regimul comunist, de altfel este arestat în 1950 şi moarea la trei-patru luni în închisoare de la Sighet. Dar în 1949 scria în felul următor: România, cea mai luminată ţară din estul Europei va juca un rol foarte important în relaţiile internaţionale economice şi politice ale Europei Unite. 1949, iar pentru ţară spunea, în plan intern, că România trebuie să chezăşuiască libertatea individuală şi iniţiativa particulară în toate domeniile. Referindu-se la Partidul Naţional Liberal a zis – PNL va juca un rol mai important decât trecutul lui glorios. Acesta este viitorul PNL prevăzut de Dinu Brătianu în 1949”, a declarat Nicolae Ciucă.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *